Akut knäskada

Har du svullet knä och drabbats av en traumatisk knäskada?

Välkommen till vår Akutmottagning - Läs först igenom om du uppfyller villkoren nedan.

Akutmottagningen är en drop-in mottagning med begränsat antal tider och väntetid förekommer. Du får träffa en specialistsjukgymnast och vid behov en ortopedläkare.

Observera! Ring gärna först på 08 – 406 27 00, knappval 1, och boka en av dessa tider direkt i telefon. Du slipper då väntetid. Kontakta oss gärna även om du är osäker på din skada. Våra telefontider hittar du under fliken "kontakta oss".  

Vi tar emot TRAUMATISKA KNÄSKADOR som uppfyller följande villkor:

1. Du har en akut olycksfalls/idrottsskada med svullet knä.
2. Skadan är högst 10 dagar gammal
3. Du är 15 år fyllda

Om ditt barn har fyllt 9 år och har en akut traumatisk knäskada ring oss för att boka tid med kort varsel till någon av våra ortopeder som är ansvariga för barn- och ungdomsverksamheten.

OBS! Om skadan inte är uppfyller kraven hänvisar vi till att du i första hand tar kontakt med din vårdcentral för en första bedömning och att de vid behov skickar en remiss till oss. 

Anmälan i receptionen till akutmottagningen är möjlig mellan kl. 07.30– 08.30 alla helgfria vardagar året om. Receptionen öppnar 07.30 men dörrarna står öppna från 07.00 då nummerlappar till akuttiderna finns att tillgå.

Besöket kostar 200 kr vid besök till fysioterapeut och 350 vid läkarbesök. Barn under 18 år betalar 120 kr vid akutbesök till läkare. Frikort gäller.