Legitimerad läkare till Hjärtkliniken

Tack för att du visar intresse för att jobba hos oss på Hjärtkliniken på Capio S:t Görans Sjukhus!

På Hjärtkliniken arbetar drygt 30 specialister i kardiologi och drygt 10 ST läkare i kardiologi, tillsammans med övriga medarbetare.

Vår största tillgång är våra kunniga och engagerade medarbetare. De är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga vård till våra patienter, men också för att vi ska kunna skapa en bra arbetsmiljö för varandra. Som underläkare blir man snabbt en del av kliniken och en viktig medarbetare.

Vi anställer inte någon på ett ST block direkt från start. Vanligen vikarierar man 6-12 månader innan det kan bli aktuellt med en ST tjänst. Under vikariatet har man anställning under ST lika former, dvs man tilldelas en behörig handledare så att man sedan kan tillgodoräkna tiden inom sin framtida ST.

Utifrån vårt patientunderlag anser vi att det är en fördel med dubbelspecialisering i internmedicin och kardiologi. När vikariatet övergår i en ST tjänst går anställningen därför över till den Internmedicinska kliniken och man påbörjar sin ST i Internmedicin. Som färdig specialist i Internmedicin ansöker man om en ST i kardiologi på Hjärtkliniken går man sedan vidare till sin subspecialisering inom kardiologi.

Vi erbjuder våra underläkare:

  • Stort och brett patientmaterial, med mycket patientkontakt
  • Garanterad kontinuerlig fortbildning med en personlig kompetenspeng, även som specialist
  • Delaktighet i klinikens utveckling
  • Arbete på våra hjärtavdelningar och akutmottagningen
  • Helg- och nattarbete ingår i tjänsten.

Vi söker Dig som är legitimerad läkare och vi ser gärna att du har erfarenhet från någon internmedicinsk specialitet och akutsjukvård.

Vi söker motiverade kollegor som har stort intresse för Internmedicin och kardiologi. Vi ser dem vi anställer som framtida ST kollegor. Det är därför viktigt att du i din ansökan motiverar varför du vill jobba med Internmedicin och kardiologi och varför du vill göra det på Capio S:t Görans Sjukhus! Mer info om sjukhuset och anestesikliniken finns på hemsidan.

Om du tror att detta skulle kunna vara ett jobb för dig är du välkommen att lägga in cv, bevis på läkarlegitimation och personligt brev här. Vi rekryterar regelbundet och går då igenom de ansökningar som har kommit in.

Vänliga Hälsningar

Anette Jemtrén

ST läkarchef/Studierektor

Hjärtkliniken

Capio S:t Görans Sjukhus