Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag: 2021-03-04   

Publicerades: 2021-02-12

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral är en mellanstor vårdcentral med ca 9000 listade patienter. Vi tar tillsammans hand om patienter mellan 0 – 100 år med tyngdpunkten på en stor andel äldre patienter. Vi har uppdrag mot hemsjukvården i Simrishamns kommun och ansvarar för 3 särskilda boende.

Vårdcentralen har i dag sina nyrenoverade och ljusa lokaler på Simrishamns sjukhus. Vi har läkarmottagning, sjuksköterskemottagning, distriktssköterskemottagning, astma/kol mottagning, diabetesmottagning, demensmottagning, äldremottagning, blodtrycksmottagning, eget lab, barnmorskemottagning, barnavårdscentral, psykolog, kurator, dietist. Vi har även en stor rehabenhet med fysioterapeuter, arbetsterapeut och en egen bassäng med diverse verksamhet.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Är du arbetsterapeut och vill göra skillnad genom att jobba hos oss med våra patienters möjlighet till aktivitet, livskvalitet och hälsa?

-Som arbetsterapeut hos oss inom Capio Närsjukvård får du ett omväxlande arbete med handrehabilitering, aktivitetsbedömningar, bedömning/undersökningar och behandlingar av patienter.  Vi har ett innovativt samarbete på vårdcentralen kring sjukskrivna patienter och de som riskerar att bli sjukskrivna. Där kommer du i samråd med patienten göra bedömning av funktions- och aktivitetsförmåga samt behov av rehabiliteringsinsatser. Du kommer även att arbeta med och leda olika typer av gruppverksamhet för våra patienter. Du gör också bedömningar, förskrivningar och utprovningar av regionala hjälpmedel samt uppföljningar av dessa enligt förskrivningsprocessen. I arbetet igår också ett nära samarbete med våra fysioterapeuter och tvärprofessionellt samarbete med andra yrkeskategorier på vårdcentralen. Teamarbete är en självklar del av ditt arbete samt kontakter med andra vårdgivare, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och arbetsgivare.

 

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut och trygg i både person och profession. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kliniskt arbete motsvarande minst tre år de senaste fem åren, gärna med erfarenhet av arbete inom Primärvård. Körkort är en förutsättning för ditt arbete.

Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus. Vi förutsätter att du i ditt arbete kan möjliggöra aktivitet och hälsa genom personcentrerade arbetsterapeutiska insatser utifrån ett aktivitetsbalansperspektiv hos de som söker vård hos oss. Vi ser det som en fördel om du är certifierad i ReDO metoden och kan göra aktivitetsbedömningar utifrån exempelvis WRI, WEIS, AWP eller AWC.

 

Du tycker om och är bra på att arbeta självständigt, men även i team; vilket gör att du behöver ha god struktur i ditt arbetssätt och kunna förmedla din yrkesspecifika bedömning.  Du har också god lösnings-, samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person är du ansvarstagande, positiv, trygg, empatisk, har förmågan att kunna organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, har god initiativförmåga och har lätt för att vara flexibel och ställa om. Du är bra på att dokumentera och har lätt för att uttrycka dig i svenskt tal och skrift.

Vi ser gärna att du har ett driv och engagemang för att bidra till förbättringar och verksamhetsutveckling i ditt eget arbete och på vårdcentralen. Det är en fördel om du är intresserad av rehabiliteringskoordinering eller har erfarenhet av det. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning. Vi tillämpar löpande urval.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Sysselsättningsgrad: 70%

Lön: Månadslön

Tillträde: 2021-05-01

Kontaktperson Capio

Rebecka Derving, Tel:0708-423132

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Stockholms län
Capio Rehab Dalen
2021-04-04
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-31
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-26
Västra Götalands län
Capio Mölndalsjouren
2021-03-24
Stockholms län
Medicinkliniken
2021-03-21
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-21
Stockholms län
Capio Bemanning
2021-03-19