Capio Centrum för Stress och Trauma Söker leg fysioterapeut /sjukgymnast

Sista ansökningsdag: 2021-06-27   

Publicerades: 2021-05-27

Om oss

Capio Specialistkliniker är Capio Sveriges drivhus med uppdrag att både förvärva och etablera nya verksamheter samtidigt som vi driver stora delar av Capios Specialistvård.
Capios uppdrag är att ge varje enskild patient bästa möjliga livskvalité vilket vi levererar med stöd av vår Capiomodell. Modellen bygger på ständig förbättring och strukturerad uppföljning med kontinuerlig mätning av verksamhetens resultat, såväl inom kvalité som produktion och ekonomi. Vi strävar ständigt efter en allt högre medicinsk kvalité och ser nya möjligheter framöver bl a med hjälp av den digitalisering som pågår.
Capio Specialistkliniker är ett mångfacetterat affärsområde beaktat både de medicinska specialiteterna, affärsmodellen med såväl vårdval som upphandlad verksamhet och den geografiska spridningen. Därav har vi valt att organisera verksamheten med en starkt decentraliserad styrning och all utveckling sker i nära samverkan mellan affärsområdet och respektive patientområde.
Capio Specialistkliniker har idag 30 enheter och vi är ca 900 medarbetare som hjälps åt att leverera uppdraget. Verksamheten är indelad i fyra patientområden: Capio Ögon, Capio Psykiatri, Capio Närsjukhus samt Capio Single Episodes med verksamheter inom ÖNH, Gynekologi, Obesitas, Urologi och Ultraljud.

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, specialiserad barn- och ungdomspsykiatrisk, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Örebro och Halland. Vi arbetar på uppdrag från regioner både på vårdavtal och vårdval.

Vi erbjuder specialistpsykiatrisk vård utifrån ett transkulturellt perspektiv för patienter med erfarenhet av att ha migrerat till Sverige från ett annat land och som upplever trauma- och stressrelaterade problem. Utifrån hur patientens problem ser ut planerar vi tillsammans en behandling som kan hjälpa patienter att komma vidare i livet.
Mottagningen, på uppdrag av Region Stockholm, bedriver specialist psykiatrisk vård för personer med stress och trauma som enbart kan relateras till migration. Personerna ska även bedömas vara i behov av transkulturell kompetens. Vi är idag ett team på 18 personer som består av specialistläkare, psykologer, sjuksköterskor, fysioterapeut, medicinska sekreterare och vårdsamordnare. Mottagningen ligger vid Mariatorget på Södermalm.
Målgruppen är Vuxna personer 18 år och äldre med migrationserfarenheter och som uppvisar trauma- och stressrelaterade problem, patienter folkbokförda i Sverige, papperslösa och asylsökande.

Beskrivning av tjänst

Vill du bli en av oss?

Vi utökar personalgruppen och söker nu en till leg fysioterapeut/sjukgymnast till vår mottagning Capio Centrum för Stress och Trauma.

Mottagningen som öppnade 1 januari 2019, bedriver psykiatrisk specialistvård utifrån ett transkulturellt perspektiv för patienter med migrationserfarenhet samt trauma och stressrelaterade problem. Vi är idag ett team på 19 personer som består av specialistläkare, psykologer, sjuksköterskor, fysioterapeut, medicinska sekreterare och vårdsamordnare. Mottagningen ligger i trevliga lokaler på Medborgarplatsen, Södermalm.

Som fysioterapeut på mottagningen jobbar du med individuella behandlingar och gruppbehandling, såsom t.ex. medicinsk yoga, Basal Kroppskännedom och fysisk aktivering.

Behandlingsarbetet syftar bl.a. till att hjälpa patienten hitta/väcka inneboende resurser, stabilisera kroppsupplevelse och kroppsliga reaktioner samt jobba mot en stärkt kroppsmedvetenhet och självregleringsförmåga. Arbetet sker utifrån patientens individuella målsättningar.

Som fysioterapeut på mottagning erhåller du kontinuerlig handledning för att fortsätta utvecklas i din yrkesroll.

Kvalifikationer: Du som söker bör vara legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med erfarenhet från psykiatrisk vård eller angränsande områden. Vidareutbildning inom mental hälsa eller smärta är av fördel.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I vår verksamhet är det svenska språket ett viktigt redskap i arbetet med våra patienter. Som person är du initiativrik, förändringsinriktad och professionell.

Varaktighet/Arbetstid: Tillsvidare, deltid 70%. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.Tillträde efter överenskommelse.
6 månaders provanställning.

Vi erbjuder dig: Ett flexibelt och stimulerande arbete med hög delaktighet och ansvar, samt goda möjligheter för utveckling. Du kommer tillsammans med övriga yrkeskategorier arbeta för att utveckla verksamheten. Flexibla arbetstider.

Vi omfattas av kollektivavtal, du får tjänstepension och friskvårdsbidrag.

 

 

 

 

 Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 70%

Lön: Månadslön

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Kontaktperson Capio

Matyhos Azou, Tel:0709307622

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Skåne län
Capio Vårdcentral Malmö Singelgatan
2021-08-29
Västra Götalands län
Capio Läkarhus Selma
2021-07-31
Stockholms län
Capio Rehab Dalen
2021-07-31
Skåne län
Capio Citykliniken Broby
2021-07-25
Värmlands län
Capio Fysioterapi Grums
2021-07-16
Stockholms län
Capio Rehab Nynäshamn
2021-07-09
Skåne län
Capio Citykliniken Landskrona
2021-07-01
Stockholms län
ASIH
2021-06-30
Stockholms län
Capio Rehab Nynäshamn
2021-06-27
Stockholms län
Capio Bemanning
2021-06-25