Capio Vård för Hemlösa Pelarbacken söker distrikssköterska

Sista ansökningsdag: 2021-08-09   

Publicerades: 2021-07-08

Om oss

Vi vänder oss till personer som är 18 år och äldre som lever i hemlöshet och är i behov av hälso- och sjukvårdsinsatser.
Målgruppen är i första hand personer som tillhör situation 1 enligt Socialstyrelsens definition av hemlöshet; en person som är hänvisad till akutboende, härbärge, jourboende eller är uteliggare.
Vi erbjuder såväl husläkarverksamhet, psykiatrisk mottagning som uppsökande sjukvård i offentlig miljö i Stockholms Län. Vi har idag mottagningar på 13 akutboende och härbärgen.
På mottagningen Pelarbacken som är belägen på Södermalm, erbjuder vi i första hand icke tidsbokade men har även tidsbokade besök till både läkare, sjuksköterskor, kurator, psykolog och fotvårdsspecialist. Verksamheten är en lågtröskelverksamhet dvs. endast hotfulla eller våldsamma patienter avvisas.

Beskrivning av tjänst

Vill du ha ett varierat och utmanande arbete där du gör skillnad?

Capio Vård för hemlösa Pelarbacken är en öppenvårdsmottagning där vi erbjuder somatisk, psykiatrisk och beroendevård till patienter som lever i hemlöshet. Till Pelarbacken hör en uteverksamhet där vi besöker olika akutboenden och dagverksamheter för hemlösa. Vi erbjuder även mobilt sprututbyte och har ett pågående projekt gällande våldsutsatthet i vår målgrupp. I vår verksamhet arbetar distriktssköterskor, allmänläkare, psykiater, psykolog, sjuksköterskor, Case managers, kurator, undersköterskor, vårdsamordnare, fotvårdsspecialist, medicinsk sekreterare och tandläkare.

Personer som lever i hemlöshet har ofta komplexa behov. För oss är personcentrerad vård en självklarhet för att kunna möta patientens behov av vård och stöd utifrån ett helhetsperspektiv. Detta sker ofta i samverkan med socialtjänsten och andra aktörer.

Då en av våra distriktssköterskor har bestämt sig för att flytta till Hälsingland så söker vi nu en ny medarbetare för tillsvidareanställning. Arbetet innebär i hög grad självständigt arbete men också arbete i team med övriga kollegor. Hos oss får du ett omväxlande arbete och möjlighet att arbeta och utveckla verksamheten tillsammans med engagerade medarbetare.

Pelarbacken är belägen nära Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår mottagningsarbete och arbete i uteverksamheten. Arbetet innebär både självständigt arbete och arbete i team med övriga kollegor. Samverkan med både interna och externa aktörer ingår i arbetet. Det finns möjlighet att ha ansvarsområden exempelvis inom diabetes, KOL eller hepatit C-behandling.

Att vidareutveckla och förbättra är en viktig del av arbetet. Vi förväntar oss att du vill vara med och forma och utveckla arbetet utifrån just din specifika kompetens. 

Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad distriktssköterska och är trygg både som person och i din profession. Du har bred kompetens, ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus. Erfarenhet av och intresse för att arbeta med patienter med diabetes är meriterande. Utöver det så behöver du naturligtvis ha ett intresse för, och gärna erfarenhet av, att arbeta med utsatta människor och med samsjuklighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är flexibel och lösningsinriktad. Du har ett gott bemötande, en positiv grundinställning och en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi ser gärna att du har B-körkort.

I vår verksamhet är det svenska språket ett viktigt redskap i arbetet med våra patienter. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varaktighet/Arbetstid: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Heltid. Arbetstiden är vardagar dagtid. Tillträde efter överenskommelse.

Rekrytering påbörjas efter sommarsemestern i augusti.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön. Individuell lönesättning.

Tillträde: Efter överenskommelse

Kontaktperson Capio

Maria Immala, Tel:073-9015301

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Skåne län
Capio Novakliniken Borrby
2021-09-19
Örebro län
Capio Vårdcentral Lekeberg
2021-09-19
Stockholms län
Capio Vårdcentral Högdalen
2021-08-31
Skåne län
Capio Novakliniken Tomelilla
2021-08-29
Stockholms län
Capio Vårdcentral Ringen
2021-08-15
Stockholms län
Capio Närsjukvård Region Stockholm Syd
2021-08-13
Skåne län
Capio Novakliniken Sjöstaden Ystad
2021-08-08
Uppsala län
Capio Vårdcentral Enköping
2021-08-06
Stockholms län
Capio Vårdcentral Högdalen
2021-07-31
Skåne län
Capio Göingekliniken Hässleholm
2021-07-30
Västra Götalands län
Capio Vårdcentral Gårda
2021-07-29