Capio Vård för hemlösa söker leg Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag: 2021-05-17   

Publicerades: 2021-04-26

Om oss

Vi vänder oss till personer som är 18 år och äldre som lever i hemlöshet och är i behov av hälso- och sjukvårdsinsatser.
Målgruppen är i första hand personer som tillhör situation 1 enligt Socialstyrelsens definition av hemlöshet; en person som är hänvisad till akutboende, härbärge, jourboende eller är uteliggare.
Vi erbjuder såväl husläkarverksamhet, psykiatrisk mottagning som uppsökande sjukvård i offentlig miljö i Stockholms Län. Vi har idag mottagningar på 13 akutboende och härbärgen.
På mottagningen Pelarbacken som är belägen på Södermalm, erbjuder vi i första hand icke tidsbokade men har även tidsbokade besök till både läkare, sjuksköterskor, kurator, psykolog och fotvårdsspecialist. Verksamheten är en lågtröskelverksamhet dvs. endast hotfulla eller våldsamma patienter avvisas.

Beskrivning av tjänst

ARBETSTERAPAUT Pelarbacken + HDV

Capio Vård för hemlösa erbjuder somatisk, psykiatrisk och beroendevård till patienter som lever i hemlöshet. Verksamheten består av en öppenvårdsmottagning och en vårdavdelning. Till mottagningen hör en uteverksamhet där vi besöker olika akutboenden och dagverksamheter för hemlösa. Vi erbjuder även mobilt sprututbyte. På vår heldygnsvård vårdas patienter med en somatisk sjukdom eller skada, ofta i kombination med psykiatrisk sjukdom och/eller beroende. Vi har en palliativ vårdplats. I vår verksamhet arbetar psykiater, psykolog, sjuksköterskor, distriktssköterskor, allmänläkare, Case managers, kurator, undersköterskor, vårdsamordnare, fotvårdsspecialist, medicinsk sekreterare och tandläkare.

Personer som lever i hemlöshet har ofta komplexa behov. För oss är personcentrerad vård en självklarhet för att kunna möta patientens behov av vård och stöd utifrån ett helhetsperspektiv. Detta sker ofta i samverkan med socialtjänsten och andra aktörer.

För att ytterligare kunna utveckla och förbättra vården för våra patienter söker vi nu en legitimerad arbetsterapeut till vårt team. Arbetet innebär i hög grad självständigt arbete men också arbete i team med övriga kollegor. Hos oss får du ett omväxlande arbete och möjlighet att arbeta och utveckla verksamheten tillsammans med engagerade och kunniga medarbetare. Tjänsten innefattar arbete både på öppenvården och heldygnsvården.

Mottagningen är belägen nära Medborgarplatsen och vårdavdelningen på Maria sjukhus på Södermalm i Stockholm.

Arbetsuppgifter: Arbetet kommer att innefatta kartläggning av aktivitets- och funktionsförmåga och att lära ut strategier för att underlätta i vardagen. Att samverka med övriga teamet för att kartlägga patientens behov och förmågor och därmed bidra till en sammanhängande utredning och vård. Viktiga arbetsuppgifter är även att kartlägga hjälpmedelsbehov och förskriva hjälpmedel samt rehabiliteringsplanering. Arbetet sker individuellt och/eller i grupp, på mottagningen eller på det boende som patienten på placerad på. Samverkan med både interna och externa aktörer ingår i arbetet. Att vidareutveckla och förbättra är en viktig del i arbetet, att stödja och fortbilda andra yrkesgrupper kommer också att ingå i ditt uppdrag. Då arbetsterapeut är en ny funktion inom verksamheten så förväntar vi oss att du vill vara med och forma och utveckla arbetet utifrån just din specifika kompetens.

Kvalifikationer: Du som söker är legitimerad arbetsterapeut och trygg i både person och profession. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus. Du behöver vara flexibel och tycka om att utveckla ditt arbetssätt så att det fungerar för vår specifika målgrupp. Du har kunskap om kognitiva funktionsnedsättningar och kognitiva hjälpmedel. Erfarenhet av psykiatrisk öppenvård och intresse av att leda arbetsterapeutisk gruppverksamhet är en fördel. Erfarenhet av somatisk vård. Utöver det så behöver du naturligtvis ha ett intresse för, och gärna erfarenhet av, att arbeta med utsatta människor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du är en god pedagog har en god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du har ett gott bemötande, en positiv grundinställning och är lösningsfokuserad.

I vår verksamhet är det svenska språket ett viktigt redskap i arbetet med våra patienter. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Varaktighet/Arbetstid: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Heltid. Arbetstiden är vardagar dagtid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Då vi arbetar med löpande urval och rekrytering ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem

 

 

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Maria Immala, Tel:073-9015301

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Stockholms län
Capio Vårdcentral Bro
2021-06-07
Stockholms län
Capio Vårdcentral Slussen
2021-05-26
Stockholms län
Capio Vårdcentral Lidingö
2021-05-21
Västra Götalands län
Capio Vårdcentral Mölndal
2021-05-20
Stockholms län
Capio Vårdcentral Telgeakuten
2021-05-12