Chef för operationsenheten på Capio Artro Clinic AB

Sista ansökningsdag: 2021-04-23   

Publicerades: 2021-03-25

Om oss


Capio Artro Clinic är Sveriges ledande idrottsskadeklinik. Vi är en högspecialiserad ortopedisk klinik som bildades redan 1992 som en del av S:t Görans sjukhus. Sedan 2007 är kliniken lokaliserad till Sophiahemmet i centrala Stockholm och från 2015 finns vi även vid Globenområdet. Vi är en högspecialiserad ortopedisk verksamhet inom både artroskopisk kirurgi i knä, höft, axel, fotled och armbåge men också inom höft- och knäproteskirurgi. Vi utför cirka 5 000 operationer per år på vår operationsavdelning och gör flest korsbandsoperationer i Sverige. Utöver den rena ortopedin med mottagningsarbete och operation så har kliniken också en av Stockholms största specialistverksamheter inom fysioterapi med inriktning mot idrottsmedicin och ortopedi. Rehab bedrivs både vid Sophiahemmet och vid en filial på Globenområdet.

Det finns ett djupt och brett kunnande inom ortopedi, rehab och idrottsmedicin på kliniken. Våra medarbetare är Artroklinikens största tillgång och är dedikerade till att leverera bästa tänkbara vård för varje patient. Vi är beroende av våra kunniga och ansvarstagande medarbetare för att tillsammans skapa en attraktiv arbetsplats.

Capio Artro Clinic har ett samarbete med Centrum för Idrottsskadeforskning och Utbildning (CIFU) som är en centrumbildning tillsammans med MMK på Karolinska Institutet och Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH). Genom CIFU har vi skapat en kreativ miljö där det bedrivs klinik, forskning och utbildning under samma tak inom Sophiahemmets område.

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Operationsavdelningen på Capio Artro Clinic har totalt 7 operationssalar. 5 av dessa används för vår egen verksamhet och övriga 2 hyr vi ut till två andra verksamheter, där Artro sköter om anestesi och pre/postop. Operationsavdelningen är uppdelad i tre organisatoriska delar: Operationsenheten, Anestesienheten samt Anestesiläkarna.

På operationsenheten finns operationspersonal (operationssjuksköterskor och operationsundersköterskor), sterilverksamhet samt en servicegrupp med städare och materialförvaltare. Anestesienheten har ansvar för det arbete vi utför inom anestesi och pre/postop.

Vid operationsenheten arbetar cirka 35 personer. Verksamheten är strukturerad med två arbetsledare som ansvarar för op-ssk och op-usk respektive sterilpersonal. Personalen här har stor erfarenhet av arbete inom operationsverksamhet och många har arbetat med ortopedi i många år och har ett djupt kunnande inom de områden vi arbetar med. Tillsammans med våra ortopeder ser de varje dag till att vi utför våra operationer enligt god ordning och att vi klarar av att operera det som finns planerat.

Arbetsuppgifter

I ditt arbete som chef för operationsenheten är ditt viktigaste uppdrag att säkra daglig drift. Detta sker tillsammans med arbetsledarna, och tillsammans säkerställer ni att personal är schemalagd utifrån det behov som finns och att vi på ett säkert och tryggt sätt opererar de patienter som kommer till oss. På samma sätt ansvarar du, tillsammans med dina arbetsledare, för att arbetet med sterilverksamheten, städning och material fungerar som det ska.

Du har personalansvar och budgetansvar för operationsenheten. Det innebär att du planerar enhetens arbete utifrån de budgetmål som är satta och i samråd med ledningsgruppen på Capio Artro Clinic. Du är också ansvarig för att vidta åtgärder som kan komma att krävas när budgeten ej kan efterlevas.

Du sitter med i ledningsgruppen för Capio Artro Clinic och rapporterar till VD/Verksamhetschef för Capio Artro Clinic. Du jobbar nära din chefskollega för anestesienheten, som också är baserad på operationsavdelningen. I samråd med verksamhetschef och medicinskt ansvariga läkare (MAL:ar) säkerställer du att det medicinska omhändertagandet av patienter tillgodoser kraven från t.ex. Socialstyrelsen, Region Stockholm och Capio och att vi håller en hög patientsäkerhet och levererar en god medicinsk kvalitet.

Operationschefen har ett stort ansvar för att säkerställa en god arbetsmiljö för de anställda och hålla i regelbundna APT, medarbetarsamtal, lönesamtal samt tillse tillsammans med chefen för anestesienheten att trevligheter anordnas med jämna mellanrum för personalen på operationsavdelningen. Som chef känner du också till utbildningsbehovet bland personalen och säkerställer att vi har alla kompetenser på plats som vi behöver.

Ett önskemål är att du också arbetar en del kliniskt som sjuksköterska i verksamheten, t.ex. genom att stötta vid lunchlösningar. Detta får naturligtvis ske i god ordning och när det finns möjlighet. 

Fullständig rollbeskrivning fås efter ansökan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet från arbete som chef för en operationsavdelning. Specialistsjuksköterska inom operation är meriterande. 

Vår verksamhet, som är under ständig utveckling, kräver att du är en flexibel, effektiv och stresstålig person som gillar utmaningar. Du ska vara trygg i dig själv och kunna peppa dina kollegor. Du skall vara lösningsbenägen och se möjligheter istället för problem. Du behöver ha en stor tilltro till medarbetarnas möjligheter att själva lösa problem, och sträva efter att skapa en kultur där förbättringsarbete och nytänkande får plats i vårt dagliga arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet och en vilja till utveckling och förändring. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Gustaf Storm, Tel:0707682596

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-05-03
Stockholms län
Capio Rehab Nynäshamn
2021-05-02
Västra Götalands län
Capio Lundby Närsjukhus
2021-04-30