Fysioterapeut/Rehabkoordinator till Capio Vårdcentral Viksjö

Sista ansökningsdag: 2021-03-15   

Publicerades: 2021-02-18

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral Viksjö ligger i nyrenoverade Viksjö centrum nordväst om Stockholm. Hit tar du dig enkelt via kollektivtrafik och det finns gott om parkeringsmöjligheter. Här är vi ca 30 medarbetare som i fräscha lokaler tar hand om våra ca 10 600 listade patienter. Vårdcentralen har flera specialistmottagningar som tex hypertoni-, diabetes- och astma/KOL-mottagning. Vi har ett eget laboratorium och eget ansvar för hemsjukvård. Att ständigt bli lite bättre är viktigt för oss och vi arbetar därför aktivt med förbättringsarbeten för att utveckla vår verksamhet och för att ännu bättre möta våra patienters behov. Vi är ett härligt gäng som väntar på dig som vår nya kollega!

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: capio.se/viksjo

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en kombinationstjänst fysioterapeut/rehabkoordinator. Det innebär att du kommer fördela och varva dina olika arbetsuppgifter under veckan.

Som fysioterapeut är dina arbetsuppgifter att:

 • Bedöma funktionsförändringar och rehabiliteringsbehov
 • Genomföra vissa behandlingsinsatser
 • Ge rådgivning via chatt och/eller telefon
 • Göra första bedömningen av patienter som söker till läkarmottagningen för besvär från rörelseapparaten
 • Samarbeta med övriga professioner på vårdcentralen
 • Delta i nätverksträffar för fysioterapeuter

Som rehabkoordinator är dina arbetsuppgifter att:

 • Tillsammans med sjukskrivande läkare identifiera patienter som är i behov av koordinering av olika insatser i samband med att patienter är eller riskerar att bli sjukskrivna
 • Vara kontaktperson för patienter, rehabiliteringsaktörer, arbetsgivare, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten
 • Kartlägga rehabiliteringsbehov, upprätta rehabiliteringsplan och genomföra motiverande samtal för återgång till arbete
 • Ansvara för uppföljning och analys av enhetens sjukskrivningsdata och initiera behov av kompetensutveckling inom området
 • Delta i nätverksträffar för rehabkoordinatorer

För oss är det viktigt att skapa delaktighet och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi arbetar aktivt för att säkerställa att våra medarbetare har rätt och god kompetens för det arbete de utför. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetare vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Det är meriterande med erfarenhet av arbete i primärvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som rehabkoordinator. Det är meriterade om du har gått utbildningen ”Koordinering av rehabprocessen” på 7,5 hp eller ha motsvarande kunskap om försäkringsmedicin. Har du inte denna utbildning, ger vi dig möjlighet vidareutbilda dig samtidigt som du arbetar hos oss. 

Du är positiv och trygg, har en förmåga att självständigt planera ditt arbete och kunna arbeta i team med flera andra yrkesgrupper. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, så är du intresserad skicka in din ansökan så snart du kan.

Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att höra av dig till verksamhetschef Maria Areblad på telnr 08-408 822 46 eller via e-post maria.areblad@capio.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad: 80-100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Maria Areblad, Tel:maria.areblad@capio.se

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Västra Götalands län
Capio Rehab Lysekil
2021-05-30
Stockholms län
Capio Rehab Dalen
2021-04-04
Hallands län
Capio Husläkarna Vallda
2021-03-31
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-31
Stockholms län
Capio Artro Clinic AB
2021-03-30
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-21
Stockholms län
Capio Bemanning
2021-03-19
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-12
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-01