Fysioterapeut/Sjukgymnast - Psykiatrin

Sista ansökningsdag: 2019-05-24   

Publicerades: 2019-04-24

Om oss

Capio Specialistkliniker omsätter ca 1,6 miljarder kronor, och har över 1 500 medarbetare. Specialistkliniker har verksamhet inom flera områden: bl a geriatrik, ögonsjukvård, psykiatri och olika vårdvalsspecialiteter.

Capio Lundby Närsjukhus är ett specialistsjukhus i Göteborg som via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver ett brett spektrum av offentligt finansierad specialistsjukvård; dialys/njurmedicin, gynekologi, kirurgi, medicin, ortopedi, psykiatri, urologi, ögon, ÖNH, sjukgymnastik, operationsenhet med tre salar och en vårdenhet med möjlighet till 5-dygnsvård. Vi kan även erbjuda vård och hälsokontroller till skolor, företag, försäkringsbolag. Capios värderingar; kvalitet, medkänsla och ansvar, ligger till grund för vårt arbete. Sjukhuset satsar på ett aktivt kvalitetsarbete och är ISO-certifierat. Det är en dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar som ger stora möjligheter att utvecklas och påverka den egna arbetssituationen och verksamheten. Våra ordinarie öppettider är 8-17 måndag-fredag, helgfria vardagar. Sjukhuset är beläget mindre än 10 minuter från centrala Göteborg.

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Tjänsten är placerad på psykiatrienheten men arbetet kommer vara fördelat på två enheter på Capio Lundby Närsjukhus. Dels på psykiatrimottaningen men även i ”Mobilt kompetensteam för diabetes” där du deltar utifrån din kompetens som Fysioterapeut.

Psykiatrienheten

Psykiatrimottagningen på Capio Lundby Närsjukhus är en psykiatrienhet för konsultativa bedömningar och korttidsinriktade behandlingsinsatser. Vi arbetar med kognitiv inriktning i öppen vård och fokuserar på snar rehabilitering och återgång i arbete. Vi har stort patientfokus och erbjuder våra patienter mycket god kontinuitet och hög tillgänglighet.

 Vår målgrupp är patienter med:

  • Depressionstillstånd och andra affektiva tillstånd utan psykotiska symtom, dock ej bipolär sjukdom
  • Olika ångesttillstånd som paniksyndrom med och utan agorafobi, tvångssyndrom, social fobi och generaliserat ångestsyndrom
  • Stressrelaterade tillstånd

 Vi jobbar i väl sammansatta team med olika yrkeskategorier för att våra patienter ska få den bästa vårdkedjan. På enheten arbetar tre erfarna psykiatriker, tre Legitimerade psykoterapeuter (KBT), en fysioterapeut med psykiatrisk Inriktning, en psykiatrisjuksköterska samt tre medicinska sekreterare. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling för att förbättra vården för våra patienter ytterligare.

Mobilt kompetensteam för diabetes

Mobilt kompetensteam för diabetes är ett nystartat projekt där vi samverkar med vårdcentralerna på Hisingen för att utarbeta koncept och metoder för att stötta patienter med diabetes typ 2 med dåligt behandlingsresultat. Teamet har en konsultativ roll och skall bidra med kompetens och resurser utanför vårdcentralens ramar.

Arbetet utgår från ett personcentrerat synsätt där man analyserar och kartlägger patientens livssituation och bidragande faktorer till att konventionella behandlingsmetoder inte fungerar. Som Fysioterapeut med psykiatrisk inriktning bidrar du med kunskap och metoder i fysioterapi kring psykiatrisk samsjuklighet och psykisk ohälsa.

Teamet är multidisciplinärt och består av Diabetolog, diabetessjuksköterska, fotvårdsterapeut, Kurator, dietist, kulturtolk, fysioterapeut, fysioterapeut med psykiatrisk inriktning, psykiatriker och psykiatrisjuksköterska. Tillsammans med patienter och vårdcentraler utvecklas nya arbetssätt.

Arbetsuppgifter

På psykiatrienheten är du en del av teamet på psykiatrimottagningen och arbetar med patienter med psykisk ohälsa. Du arbetar mestadels med basal kroppskännedom men även med olika avslappningsmetoder, stresshantering och fysisk träning. Både individuellt och i grupp.

Som fysioterapeut är du en del av teamet "mobilt kompetenscentrum för diabetes" och precis som på psykiatrimottagningen med basal kroppskännedom men även med olika avslappningsmetoder, stresshantering och fysisk träning. Både i direkt möte med patienten men även konsultativt gentemot vårdcentraler på Hisingen. Då detta är ett nytt projekt finns stora möjligheter att utveckla vården och påverka hur den genomförs utifrån din kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer

Legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med erfarenhet av arbetet med patienter med psykisk ohälsa. Som person är du positiv, engagerad och intresserad. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus. Utbildning i Basal kroppskännedom om motiverande samtal är meriterande. Erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa är meriterande

 Vi söker dig som vill vara med och utveckla psykiatrin och diabetesvården på Hisingen/Capio Lundby Närsjukhus i fortsatt positiv riktning. Du kommer vara en del av ett sammansvetsat team runt patienterna därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringenAnställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: månadslön

Tillträde: enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Ulrika Rosell, Tel:031-657158

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Specialistutbildad fysioterapeut till smärta och utmattning
Capio Psykiatri
2019-06-30
Är du framtidens fysioterapeut, Capio Lina Hage
Capio Rehab Lina Hage
2019-06-17
Fysioterapeut/sjukgymnast till Capio Vårdcentral Mölndal
Capio Vårdcentral Mölndal
2019-06-13
Fysioterapeut/sjukgymnast
Capio Vårdcentral Gårda
2019-05-31
Fysioterapeut specialist inom området Idrottsmedicin/Ortopedi och OMT
Capio Artro Clinic AB
2019-05-31
Capio söker leg fysioterapeut till Öppenvårdsmottagning
Capio Psykiatri
2019-05-30
Capio Söker Fysioterapeut till Öppenvårdsmottagning
Capio Psykiatri
2019-05-30