HR-partner med fokus på arbetsmiljö

Sista ansökningsdag: 2021-09-19   

Publicerades: 2021-08-23

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 290 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin har utsett Capio S:t Görans Sjukhus till ”Bästa mindre sjukhus 2019”.
Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Vi har en attraktiv poänglönemodell, ”S:t Göranmodellen”, och erbjuder en mängd förmåner för medarbetare via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning
I rollen som HR Partner på Capio S:t Görans sjukhus kommer du få möjligheten att arbeta brett över hela HR-området och nära chefer i organisationen. En stor del av ditt dagliga arbete kommer fokusera på att coacha och ge kvalificerat HR-stöd till chefer på sjukhuset.

Ansvar och arbetsuppgifter

  • Ansvara för bredden av HR-frågor i hela organisationen
  • Stödja framförallt chefer i sitt verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar
  • Lag- och avtalstolkning, fackliga kontakter och rehabilitering
  • Arbetsmiljöuppföljning och förebyggande arbete
  • Sätta rutiner och arbetssätt för nyckelprocesser
  • Ge stöd och råd till chefer utifrån lagar, avtal och policies

Utöver rollen som HR Partner har du arbetsmiljö och rehabilitering som fokusområde och agerar därmed expertstöd i HR-teamet.

I rollen kommer du även att delta i och driva HR-projekt på operativ och strategisk nivå samt aktivt arbeta med att vidareutveckla HR-avdelningen. I rollen som HR Partner rapporterar du till HR-chefen och ingår i HR-avdelningen.

Vem är du?
För att lyckas i denna roll bör du ha akademisk examen inom HR och ca 3 års erfarenhet från en bred HR-roll. Du har god kunskap inom arbetsmiljöområdet och kan agera expert främst inom HR-teamet men även mot organisationens chefer. Du har också god erfarenhet inom det arbetsrättsliga området och har vana av att arbeta med avtalsfrågor samt att du är bekväm med fackliga förhandlingar. Det är meriterande om du arbetat med Sobonas kollektivavtal.

Du är van vid att arbeta konsultativt och driva projekt självständigt. Du har hög integritet, är drivande, prestigelös och proaktiv i ditt arbetssätt. Vi förutsätter att du är bra på att vara tydlig och kommunikativ och därmed skapar förtroende i organisationen. Teamarbete är nyckeln till att uppnå resultat och vi tror att du som medarbetare presterar som bäst när du har möjlighet att påverka ditt arbete och skapa resultat. Vi söker en person som trivs med frihet under ansvar och som ser lösningar istället för problem.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: omgående

Kontaktperson Capio

Brita Bramberg , Tel:08-5870 2143

Facklig företrädare

Charlotte Söderman, Tel:08-58703608

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.