IT-projektledare Capio Specialistkliniker

Sista ansökningsdag: 2019-06-23   

Publicerades: 2019-06-04

Om oss

Capio Specialistkliniker omsätter ca 1,1miljarder kronor, och har över 800 medarbetare. Inom Specialistkliniker är verksamheterna grupperade i fyra områden; lokala sjukhus, ögonsjukvård, psykiatri samt övriga somatiska specialiteter.

Beskrivning av tjänst

Projektledare inom IT med teknisk bakgrund - vill du vara med och digitalisera vår verksamhet?

Capio Specialistkliniker står ständigt inför nya utmaningar och befinner sig i en händelserik fas. Affärsområdet har ett behov av att förstärka med ytterligare en medarbetare - en projektledare inom IT. Denna rekrytering ger Capio Specialistkliniker ytterligare möjlighet att utveckla verksamheten – digitalisering av befintliga processer samt etablering av nya innovativa lösningar som stödjer det dagliga arbetet såväl som standardisering av bastjänsterna inom IT.

Du kommer att samarbeta med andra kollegor inom staben från flera olika områden (HR, ekonomi, affärsutveckling, kvalitet) samt tillsammans med IT-chefen. Du kommer att vara en viktig länk till samtliga IT-kollegor inom affärsområdets verksamheter samt till Capio Support, som är vår interna drift- och supportorganisation. Även projekt inom andra affärsområden kommer att förekomma, speciellt Capio Ortopedi som vi har ett nära samarbete med.

Tjänsten innebär periodvis en del resande, främst inom Sverige. Placering på vårt kontor i centrala Stockholm.

ARBETSUPPGIFTER

PROJEKTLEDNING

 • Planering och projektledning av IT-relaterade projekt inom Capio Specialistkliniker.
 • Sammanställa projektrapporter och leda styrgruppsmöten.
 • Leda och stödja teknisk kravställning, behovskartläggning och upphandling av gemensamma system.
 • Driva implementering av nya system.
 • Leda de tekniska delprojekten vid uppstart och förvärv av nya Capio-verksamheter.

Exempel på projekt som pågår är:

 • Robotisering av administrativa processer.
 • Planering av införande av Office 365 samt utrullning av Win 10.
 • Breddinförande av möjligheten att boka besökstider för patienter, via webben.
 • Utökad användning av videomöten för patienter.
 • Arkivering av våra gamla journalsystem i ett gemensamt e-arkiv

UTBILDNING

 • Sprida och dela med sig av kunskap om IT och system till personalen som jobbar ute i våra verksamheter.
 • Bidra med kunskap och information i forum för IT-ansvariga och IT-ombud ute i verksamheterna.

UTVECKLING

 • Bidra till att utveckla hur vi bedriver våra projekt och vår kravställning på systemlösningar
 • Stötta och lägga grunden för digitaliseringen som en del i verksamheternas fortsatta utveckling. 

Önskad profil för att trivas med rollen

Du har god kunskap om verksamhetsnära IT med några års arbetslivserfarenhet med gedigen teknisk kunskap. Vi tror att du har en utbildning inom IT med tekniskt fokus samt projektledning eller liknande utbildning/erfarenhet. Innan du skickar in din ansökan har du jobbat i team och i flera av dessa har du haft rollen som projektledare. En del av dessa projekt kan ha varit inom hälso- och sjukvård, vilket fick dig intresserad för denna tjänst. 

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter egenskaper som flexibilitet, struktur, ansvarstagande och högt driv kring frågor och projekt så att saker händer. Din förmåga att se till vad som är bäst för helheten gör att du även går in och arbetar operativt när det behövs. Genom att du är prestigelös, lyhörd samt har ett gott omdöme och integritet, så har du lätt för att samarbeta med andra och inser att du till stora delar har en servicefunktion mot övriga verksamheter. Då du har en förmåga att kunna analysera, lyfta problem tidigt och vara tydlig i din kommunikation ser du till att många hinder i projekten inte växer sig alltför höga. 

Vi tror att du har goda kunskaper i Excel, Powerpoint, Word och även SharePoint för att kunna driva projekten framåt men även för att kunna kommunicera vad som sker inom projekten. Eftersom Capio är del av en internationell koncern kommer du behöva kunna göra detta både på engelska och svenska, i både tal och skrift.

Har du erfarenhet av andra projektledningsverktyg och processer är det något som vi gärna ser att du delar med dig av, för att kunna utveckla vår projekt- såväl som kravställningsmetodik, då du kommer att vara en förebild och ambassadör för hur vi driver projekt i framtiden.

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi sex månaders provanställning.

Vill du bli en del av vårt stolta team? Välkommen med din ansökan!

Klicka på "Ansök nu" och bifoga ditt CV och personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef Jonas Rosén på jonas.rosen@capio.se eller 070-877 58 89.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Jonas Rosén, Tel:0708-775889

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.