Arbetsterapeut, Välkommen till Capio Rehab Strömstad

Sista ansökningsdag: 2018-08-31   

Publicerades: 2018-07-16

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av tolv landsting och regioner, på mottagningar på drygt 90 platser från Simrishamn i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och sjukgymnastik. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Rehab Strömstad är en del av Capio Närsjukvård och ingår i Västra Götalandsregionens Vårdval Rehab. Mottagningen ligger i anslutning till vårdcentralen Capio Vårdcentral Strömstad, vilket möjliggör ett nära samarbete med vårdcentralens personal. För oss är det självklart att arbeta tillsammans mot gemensamma mål och att alltid sätta patienten i centrum. För att lyckas med detta är det viktigt att vårt team verkar i en god arbetsmiljö där kreativitet får ta plats.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arbetsterapeut hos oss innebär ett jobb med fantastiska arbetskollegor! Vi har roligt tillsammans och vi trivs bra ihop. Arbetet som arbetsterapeut hos oss innebär självständiga bedömningar, undersökningar och behandlingar av patienter. Det brukar även innebära hembesök med MMSE bedömningar och hjälpmedelsutprovningar. Företagsbil finns att tillgå till det. Vi erbjuder även olika typer av gruppverksamhet för våra patienter, så om du har intresse och kompetens för detta finns möjlighet till sådant arbete. Vi har även stort samarbete med andra kompetenser på vårdcentralen där vi har gemensamma intresseområden, tex Psykosocialgrupp som anordnar diverse Må bra grupper m.m. samt olika teammöten där allas kompetenser behövs. 

Vi är måna om att skapa delaktighet och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi arbetar aktivt för att säkerställa att våra medarbetare har rätt och god kompetens för det arbete de utför. Vi har korta beslutsvägar i Capio vilket innebär möjligheter till egna roliga idéer. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte. 

Tjänsten kan delas med en tjänst hos Strömstad Kommun. Möjligheterna att arbeta både inom primärvård och inom kommunen kan ge dig möjligheter att växa inom båda verksamheterna. 

Som arbetsterapeut i kommunen skapar du förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du kommer att ansvara för bedömningar, beslut om arbetsterapeutiska åtgärder, uppföljningar och utprovning av hjälpmedel och  intygsskrivning. Du kommer att instruera omvårdnadspersonal i aktiverande och rehabiliterande arbetssätt.  Arbetsgruppen i Strömstads kommun ska bestå av 2 sjukgymnaster, 3 arbetsterapeuter, 2 tekniker och en rehabassistent/syn-hörselassistent men nu är ena arbetsterapeuttjänsten vakant. Vi använder journalsystemet Treserva uppbyggt på ICF och planeringsverktyget TES. Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut samt har ett engagemang att arbeta för den målgrupp som omfattas av kommunal rehabilitering. Erfarenhet är meriterande.

Egenskaper som att kunna samarbeta och skapa goda relationer, förmåga att planera och organisera sin tid och att kunna ta egna initiativ och arbeta självständigt lägger vi stor vikt vid. Vi tar även hänsyn till personlig lämplighet. Körkort kategori B för manuellt växlad bil är ett krav liksom datavana.

Kvalifikationer

Du som söker är arbetsterapeut och trygg i både person och profession samt har ett patientfokuserat arbetssätt. Vi ser gärna att du har med erfarenhet av mottagningsarbete. Har du arbetat på vårdcentral tidigare är det meriterande.

Som person är du positiv, trygg och empatisk och har förmågan att kunna organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett helhetstänk med patientens behov i fokus.

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad: Enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Marlene Midtvedt, Verksamhetschef, Tel:070 337 66 89

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Capio Lina Hage rehab, Södertälje söker Arbetsterapeut
Capio Rehab Lina Hage
2019-04-22
Leg.arbetsterapeut sommarvikariat
Capio Geriatrik
2019-04-18
Arbetsterapeut till Capio Citykliniken Singelgatan
Capio Citykliniken Malmö Singelgatan
2019-04-06
Arbetsterapeut
Capio Rehab Dalen
2019-03-31
Arbetsterapeut till Capio Hälsocentral Bomhus, Gävle
Capio Hälsocentral Bomhus
2019-03-31
Arbetsterapeut sommarvik
Capio Rehab Dalen
2019-03-31
1-2 st Arbetsterapeuter på Capio Rehab Strömstad sökes
Capio Rehab Strömstad
2019-03-31