Capio S:t Görans Sjukhus söker kurator

Sista ansökningsdag: 2018-11-18   

Publicerades: 2018-11-05

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 000 anställda, 345 vårdplatser och vi tar emot drygt 230 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg i sin senaste ranking Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård; vår mission är att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Beskrivning av tjänst

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som kurator inom akutsjukvården, och vill utveckla och forma nya arbetssätt i samarbete med engagerade medarbetare!

Om tjänsten

Du kommer att vara anställd på Medicinkliniken och arbeta mot en avdelning som har inriktning gastroenterologi och lungmedicin. Insatserna är i huvudsak akuta samt av kortvarig karaktär och de är förlagda inom sluten- och öppenvård.

Dina arbetsuppgifter är framförallt psykosocialt behandlingsarbete av krisbearbetande och stödjande karaktär till patienter och närstående. I tjänsten ingår även patientskolor, personalstöd och utbildning för vårdpersonalen. Som kurator på Capio S:t Görans sjukhus ingår du i Psykologisk katastrof ledning (PKL) som krisstödjare.

Vi erbjuder regelbunden grupphandledning till sjukhusets kuratorer.

Tjänsten som kurator är på deltid 75%, med tillträde 190401.

Din bakgrund

Vi söker dig som är socionom samt att du har erfarenhet från akutsjukvård. Vi ser gärna att du har vidareutbildning, t ex steg 1 eller motsvarande utbildning och har arbetat några år i yrket. Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och/eller av beroendeproblematik är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Välkommen att skicka din ansökan senast 181104. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer upplysningar välkommen att kontakta paramedicinsk chef Anneli Norevik tel 08-5870 1528 eller kurator Benita Vikström 08-5870 1463.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: 190401

Kontaktperson Capio

Anneli Norevik, Paramedicinsk chef, Tel:08-5870 1528

Benita Vikström, Kurator, Tel:08-5870 1463

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.