Ekonomichef

Sista ansökningsdag: 2018-09-23   

Publicerades: 2018-08-27

Om oss

Capio Läkargruppen AB är ett specialistsjukhus beläget centralt i Örebro. Vi tar årligen emot ca 80 000 patienter. Här finns även vaccinationsmottagning och företagshälsovård. Värderingarna medkänsla, kvalitet och ansvar präglar verksamheten och vår vision är att vara den bästa servicegivaren i Sverige inom hälso- och sjukvård. Läs mer om oss på www.capiolakargruppen.se

Beskrivning av tjänst

Ekonomi/it avdelningen

Vi söker någon som deltar och driver förbättringsarbete såväl inom sina ansvarsområden som i kontakterna mot övriga organisationen. Vår arbetsplats är trivsam och vi har en öppen och positiv atmosfär. Som ekonomichef har man ca 7 st direktrapporterande till sig.

Huvudsakliga Arbetsuppgifter

Följa och arbeta efter Capios finansiella policies och guidelines.

Ansvara för upprättande för företagets period och årsbokslut, samt budget och prognoser.

Upprätta/uppdatera arbetsrutiner och långsiktiga planer för verksamheten.

Medarbetar- och lönesamtal.

Planering av personal-/resursåtgång och kompetensutveckling för personal enligt organisationsschema.

Stödja linjecheferna i ekonomiska analyser samt åtärder.

Driva digitaliseringsfrågor inom bolaget i enlighet med Capios digitaliseringsagenda.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker en ekonomichef med akademisk utbildning inom ekonomi, civilekonom eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat och brett redovisnings- och controllerarbete, gärna från tjänstesektorn. Erfarenhet från ledande befattning är önskvärt. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt har ett intresse av IT- och systemfrågor.

Rätt person för rollen har förmåga att omsätta analys i operativa planer. Du är initiativtagande och självständig med god personlig genomslagskraft. Det är viktigt att kunna samarbeta tvärfunktionellt i organisationen för att uppnå efterfrågat resultat. Du drivs av att skapa värde, effektivisera, förbättra och utveckla i olika perspektiv samt är en engagerad och entusiastisk person.

Capio Läkargruppen arbetar strategiskt med rekrytering och vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: Heltid

Lön: Enligt ök

Tillträde: Enligt ök

Kontaktperson Capio

Karl Johansson Bäckgren / VD, Tel:070-2492684

Fredrik Jansson / HR-Chef, Tel:072-1426880

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.