Erfaren sjuksköterska inom gastroenterologi, avd.arbete och mottagning

Sista ansökningsdag: 2018-02-18   

Publicerades: 2018-01-18

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2000 anställda, 330 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år. Vår vision är att driva framtidens sjukvård och vår mission att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”.

Beskrivning av tjänst

Avdelning 20 är en medicinsk avdelning med 26 vårdplatser samt ett elektivt patientflöde, fördelade på specialiteterna gastroenterologi, hematologi/onkologi samt lungmedicin.

Vi vårdar patienter inom gastrofllödet för kroniska inflammatoriska tarmsjukdomar som Crohns sjukdom och Ulcerös kolit. Leversjukdomar som levercirrhos. inom lungflödet vårdas patienter med diagnos KOL och astma. I hemaflödet vårdas patienter för myelom, KLL och lymfom.I hemaflödet ingår även onkologpat bröst-/rektal-/prostata cancerdiagnoser med koplikationer efter behandling.

Inom Medicinskt Centrum har vi samma flöden som avdelning 20. På vår behandlingsavdelning utför vi behandling för IBD, blodtransfusioner, cytostatikabehandling och sjuksköterskan planerar för fortsatt vård. Till vår gastrosjuksköterskemottagning behandlas främst IBD, för uppföljning och rådgivning.

Medicinskt Centrum utvecklar framtidens öppenvård där vi har fokus att tänka nytt dels inom digitaliseringen (bl a 1177) som sker i sjukvården för att öka tillgängligheten för våra patienter, och att dels förändra våra arbetssätt för optimering av våra flöden. Genom vårt förbättringsarbete arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra vården för både patienter och medarbetare samt arbetar för hög patientsäkerhet och för en god och stimulerande arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara flödesansvarig sjuksköterska inom gastroenterologi på avdelning 20 och tillsammans med flödesansvarig läkare bygga upp en sjuksköterskeledd leversviktsmottagning där du har mottagning på deltid.

På Medicinskt Centrum har sjuksköterska inom gastroflödet mottagningsbesök för IBD patienter, utför aferes-behandlingar (utbildning erhålls på mottagningen) och även biologiska behandlingar kan förekomma på vår behandlingsavdelning (samma behandlingar som på avdelningen). Telefonrådgivning är också en del i arbetsuppgifterna, där vi kontinuerligt utvecklar arbetssätten så patienterna bland annat i möjligaste mån använder 1177 – vilket ligger i linje med ”Framtidens hälso- och sjukvård”.

Du ansvarar för daglig hantering och administrering av biologiska läkemedel för IBD patienter och viss mån behjälplig med assistering vid benmärgsundersökningar och ascites-tappningar mm. När det gäller patienter med immunsuppressiv behandling ansvarar vi för uppföljning av blodprover och dostitrering. Avvikande provsvar åtgärdas i samråd med ansvarig läkare. Vi jobbar i team där ingår sjuksköterskor, gastroenterologer, undersköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt dietister.

Tjänsten är en kombinationstjänst mellan avdelning 20 (slutenvård) och medicinmottagning (MEDA), vilket innebär att tiden delas mellan mottagning och avdelning. Du kommer jobba 60% på avdelning som innebär rotationsarbete dvs att arbetar en av fyra helger samt främst dag- och kvällstjänst. Avdelningsarbete ingår i poängsystemet. Utformningen är gjord med tanke på att patienterna ska få en bättre kontinuitet genom att de träffar samma sjuksköterska såväl polikliniskt som när de vårdas på avdelningen. Sjuksköterskan fungerar därmed också som en länk mellan klinikerna vilket är bra för samarbetet. Att arbeta som IBD-sjuksköterska är stimulerande och roligt.

För att skapa effektiva flöden med hög kvalitet arbetar vi med ständiga förbättringar enligt ena principer. Det innebär att du bidrar till att utveckla verksamheten. Vi har strukturerade möten 1 gång/vecka som resulterar i aktiviteter och projekt som leder till förbättrade arbetssätt och en patientsäker vård.

Vi erbjuder dig ett öppet och positivt arbetsklimat med möjligheter till personlig utveckling och utbildning samt delaktighet i avdelningens fortlöpande utvecklingsarbete. Vi har ett lärande arbetsklimat där kompetensutveckling är i fokus. Våra interna och externa utbildningar ger dig en komplettering av dina befintliga kunskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 2 år yrkeserfarenhet som sjuksköterska och/eller är specialistsjuksköterska inom gastroflöde/medicinflöde.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper som patientfokus, god samarbetsförmåga och  drivande i utvecklingen där vård av hög kvalitet är en självklarhet.

För att trivas hos oss värdesätter du teamarbete men du kommer även att jobba självständigt och fatta egna beslut. Vill du vara med att skapa ett gott arbetsklimat och bygga upp vår nya mottagning så är du välkommen med din ansökan.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

 

 

 Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: Heltid, med fördelning 40% mottagning och 60% avdelning

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Kerstin Glockner/Vårdenhetschef avdelning 20, Tel:08-5870 3074

Jessica Ankerhag/Vårdenhetschef Medicinskt Centrum, Tel:08-5870 2840

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Utvecklas som sjuksköterska Hjärtkliniken S:t Göran! Personalbostad!
Hjärtkliniken
2019-05-31
Ortopedkliniken söker sjuksköterska som vill ha kul på jobbet!
Ortopedkliniken
2019-05-05
Flödes- och omvårdnadsledande sjuksköterska till infektionssektionen
Medicinkliniken
2019-04-28
Sjuksköterskor sökes till Kirurgens vårdavdelningar
Kirurgkliniken
2019-04-28
Sjuksköterska till Urologmottagningen
Kirurgkliniken
2019-04-25