Klinisk farmaceut till internmedicinsk vårdavd på Capio S:t Görans Sjukhus

Sista ansökningsdag: 2017-12-17   

Publicerades: 2017-11-17

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2000 anställda, 330 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år. Vår vision är att driva framtidens sjukvård och vår mission att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”.

Beskrivning av tjänst

Avdelning 20 har 29 vårdplatser inom internmedicinsk vård med flöden inom gastroenterologi, hematologi, inklusive onkologi, och lungmedicinsk vård. Vi har ett framsynt sätt att driva vården på där hög kvalitet och patientsäkerhet är en självklarhet för teamet. Det finns moderna arbetssätt på enheten och genom vårt förbättringsarbete arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra vården för både patienter och medarbetare samt arbetar för god och stimulerande arbetsmiljö där vi kan växa i våra roller.

På Avdelning 20 utökar vi vårdteamet med en klinisk farmaceut. Rollen är ny på enheten men erfarenhet att arbeta med farmaceut finns inom organisationen. Du kan själv bidra till att forma och utveckla rollen så att stödet i läkemedelshanteringen på enheten blir säker och så optimal som möjligt.

Arbetsbeskrivning
Understödja läkemedelshanteringen genom att vara delaktig i administration av läkemedel där du ansvarar för att förbereda läkemedelsdelningen till patienterna. Rollen kommer att kunna bidra med att ökad kunskap kring läkemedel och därigenom förebygga läkemedelsrelaterade negativa händelser. Du ansvarar för avdelningsförråden och att det finns fungerande standarder som leder till en hög kvalitet och säkerhet i läkemedelshanteringen. Beställning och påfyllnad av läkemedel till förråden utförs av annan tjänst men farmaceuten ansvarar för att läkemedelsförrådens logistik och förrådshållning utförs på ett standardiserat och hållbart sätt.

Rollen kan utvecklas till ett mer djupare kliniskt farmaceutiskt arbete med att öka säkerheten kring läkemedelsbehandling i vårdens övergångar och att stödja läkare vid läkemedelsgenomgång genom att göra ett förarbete och ta fram bästa möjliga underlag för problem, mål och uppföljning. Du kommer att bli en viktig medarbetare i teamet på enheten och du har möjlighet att nätverka med en kollega som finns på intilliggande enhet sedan ett år tillbaka.

Formella meriter
Legitimerad apotekare med inriktning mot klinisk farmaci.

Meriterade för rollen
Meriterande för tjänsten är erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvården. Erfarenhet av att ha arbetat med LRP-läkemedels relaterade problem, i slutenvården inklusive vid vårdens övergångar.

Stor vikt läggs på personliga egenskaper för rollen som att arbeta väl i team, god kommunikativ förmåga och att hålla en hög kvalitet och patientsäkerhet i arbetet.

Anställning
Fast anställning med 100% tjänstgöring. Möjlighet till flexibel schemaläggning.

Frågor om tjänsten besvaras av
Bitr verksamhetschef Lena Kruse, tel 08-58701591
SACO facklig företrädare Bengt Sparrelid, tel 08-58702849

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Lena Kruse/Biträdande verksamhetschef, Tel:08-58701591

Facklig företrädare

Bengt Sparrelid/SACO, Tel:08-58702849

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.