Kurator till Capio Citykliniken Lund Clemenstorget

Sista ansökningsdag: 2018-06-03   

Publicerades: 2018-05-18

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av tolv landsting och regioner, på mottagningar på drygt 90 platser från Simrishamn i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnsjukvård och mödravård, arbetsterapi och sjukgymnastik. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Citykliniken på Clemenstorget är en centralt belägen vårdcentral i Lund med mycket goda pendlingsmöjligheter intill tåg- och busstationen. Vi är ca 70 engagerade och positiva medarbetare. Vi har nästan allt under ett och samma tak; en fast läkarbemanning, barnavårdcentral, mödrahälsovård med gynekolog, arbetsterapeut, sjukgymnastik, dietist, astma/KOL-mottagning, diabetessköterska, psykologer och kuratorer samt livsstilsmottagning.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

I vårt uppdrag ligger att vi ska stödja personer med psykisk ohälsa som inte kräver specialistvård. Vidare att vi ska ha en hög tillgänglighet för en första bedömning vid psykisk ohälsa och erbjuda patienter psykoterapeutiska behandlingar av korttidskaraktär, i enlighet med nationella riktlinjer.

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad kurator, gärna med några års erfarenhet från primärvård eller specialistvård. Vi arbetar utifrån konceptet IBH (integrerad beteendehälsa) där FACT är grunden, men även KBT och andra behandlingsmetoder används.

Som kurator hos oss består dina arbetsuppgifter av bedömning, primärvårdsanpassad psykologisk behandling, utbildning och rådgivning av patienter, samt samverkan med övriga yrkesgrupper. Du har ett tätt samarbete kring patienterna med läkare och sjuksköterskor på vårdcentralen.

Efterfrågad erfarenhet, utbildning och kunskap

Du som söker är kurator, gärna med erfarenhet av primärvård. Har du dessutom erfarenhet av IBH är det meriterande.

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad: Efter överenskommelse

Lön: Månadslön

Tillträde: Efter överenskommelse

Kontaktperson Capio

Gunnel Fors, Tel:0765559629

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.