Nyfiken och modig HR-assistent till Capio S:t Görans Sjukhus

Sista ansökningsdag: 2018-03-22   

Publicerades: 2018-02-22

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2000 anställda, 330 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år. Vår vision är att driva framtidens sjukvård och vår mission att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Dagens Medicin utsåg i sin senaste ranking Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus.

Beskrivning av tjänst

Är du vår nya kollega?

Är du en personalvetare med ett par års erfarenhet av rekrytering efter examen som vill förkovra dig i en bredare HR-roll och bredda din kompetens? Är du nyfiken på akutsjukvård och vill vara i ett sammanhang där du verkligen gör nytta, på riktigt? Vill du dessutom få möjlighet att lära dig mycket om alla områden inom HR och stötta ett gäng HR-specialister som är experter inom sina respektive områden?

HR-avdelningen på Capio S:t Görans Sjukhus erbjuder just nu en unik möjlighet för dig som är en mångfacetterad och aktiv person. Tjänsten som HR-assistent är en ny roll som inrättats för att stödja HR-avdelningen med en mängd förekommande HR-uppgifter. Vi verkar på ett akutsjukhus, vilket präglar verksamheten och tempot kan stundtals vara intensivt men samtidigt spännande och präglat av utvecklings- och förbättringsarbete.

Arbetet på HR-avdelningen leds av en HR-chef, som ansvarar för fyra HR-konsulter inom arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering, jämställdhet och rekrytering samt en HR-controller. HR-avdelningen arbetar konsultativt gentemot alla chefer på Capio S:t Görans Sjukhus och tillhandahåller kunskap, utbildning, rådgivning och stöd i alla HR-frågor. Vi kommer att vara måna om att du skall få den bästa starten som möjligt i din nya breda HR-roll som kommer att lägga en god grund för ditt framtida yrkesliv inom HR.

Arbetsuppgifter

Du kommer att få en bred inblick i sjukhusets HR-arbete med många kontakter på sjukhuset och tätt samarbete med HR-konsulterna.

Några exempel på arbetsuppgifter:
- Skriva jobbannonser i samarbete med sjukhusets chefer, lägga upp dem i rekryteringsverktyget Varbi samt diverse rekryteringsadministration
- Medverka på rekryteringsevent och jobbmässor
- Arrangera introduktionsdagar för nyanställda
- Administrera avgångssamtal/avgångsenkäter
- Uppdatera HR-avdelningens intranätsidor/agera webbredaktör
- Sekreterare vid fackliga sammankomster och förhandlingar
- Diverse utbildningsadministration
- Allehanda förekommande HR-administrativa uppgifter

Kvalifikationer

Vi tror att du är en unik person som besitter många olika egenskaper. Framför allt är du orädd, modig och väldigt nyfiken på att lära dig mer om HR. Du kan umgås med alla sorters människor, på alla positioner, och har en god balans mellan ödmjukhet och driv. Parallellt är du ordningsam och strukturerad.

Du är personalvetare i grunden och har förmodligen ett par års erfarenhet efter examen från rekryterings- eller bemanningsföretag där du lärt dig grunderna i rekrytering. Nu vill du gå in i en bredare roll där du får utlopp för din kreativitet, framåtanda och starka kommunikativa ådra.

Säkerligen är du en duktig skribent och tycker om att uttrycka dig i tal och skrift. Du uppskattar en variation i arbetsuppgifter och längtar efter att få lära dig nya saker. Vi gissar att du är en duktig projektledare som kan växla mellan många olika moment och arbetsuppgifter. Har du också någon form av projektledarutbildning eller erfarenhet som projektledare i bagaget är det starkt meriterande. Intressant för oss är också om du har bakgrund från arbete i servicebranschen och varför inte också någon erfarenhet från jobb inom vården.

Villkor

Tjänsten som HR-assistent är en tillsvidareanställning. Provanställning à 6 månader kan bli aktuell. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, har tillgång till gratis gym på sjukhusområdet och tillhandahåller en mängd olika förmåner för alla anställda via Benify.

Ansökan
Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor om tjänsten besvaras av HR-chef Brita Bramberg och HR-konsult Strategisk rekrytering, Petra Elisson.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Brita Bramberg, HR-chef, Tel:08-58702025

Petra Elisson, HR-konsult Strategisk rekrytering, Tel:08-58702023

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.