Nyfiken och modig verksamhetschef till Anestesikliniken

Sista ansökningsdag: 2019-04-21   

Publicerades: 2019-03-22

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 000 anställda, 345 vårdplatser och vi tar emot drygt 230 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2018 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård; vår mission är att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Beskrivning av tjänst

- Gillar du utmaningar, att utveckla och att coacha medarbetare? Då skall du söka mitt jobb!

Anestesiklinikens nuvarande verksamhetschef Minna Lönnstedt går efter ett antal framgångsrika år i rollen vidare till en ny sjukhusövergripande tjänst på sjukhuset. Vi söker nu Minnas efterträdare och du har därmed möjlighet att bli del av vårt fantastiska ledningsteam på Capio S:t Görans Sjukhus.

Ditt uppdrag 

Att vara chef hos oss innebär att du delar vår passion för utveckling, att hela tiden se möjligheterna för hur vi kan bli bättre och att jobbat tillsammans i team för att ta hand om våra patienter på sjukhuset. Vi har en stark kultur, där vi hjälps åt att lyckas – och fantastiska medarbetare.

Som verksamhetschef leder du det operativa arbetet och tar ansvar för att verksamheten fungerar smidigt varje dag – så att vi kan möta våra patienters och medarbetares behov och vara deras förstahandsval. För att göra är det viktigt att vi ger en patientsäker vård med hög kvalitet som är tillgänglig för de som behöver den - och att vi använder våra resurser på ett klokt sätt.

Hos oss utgår vi ifrån patienternas behov. Vi utvecklar tydliga arbetssätt, som vi hela tiden mäter, följer upp och utvärderar, för att se hur det går och hur vi kan bli bättre. Både kvaliteten och produktiviteten. Du kommer också att arbeta mer strategiskt med hur kliniken och sjukhuset ska utvecklas på lite sikt.

Tillsammans med din ledningsgrupp bryter du ner sjukhusets verksamhetsplan till klinikens mål och styr verksamheten efter den. Du planerar så att produktion, resurser och ekonomi hänger ihop och följer upp kvalitetsresultat samt ser till att förbättringsarbeten och flöden fungerar. Ytterst ansvarar du för och bidrar till att kliniken har förutsättningar för en god arbetsmiljö, ser till att risk- och händelseanalyser utförs samt svarar på olika myndighetsärenden. Du coachar och följer upp chefer och nyckelpersoner. Som deltagare i sjukhusledningen representerar du sjukhuset och Capio-koncernen, och deltar även i olika styr-/arbetsgrupper.

Om Anestesikliniken

Anestesikliniken är en serviceklinik och vikten av samarbete med övriga delar av Capio S:t Görans Sjukhus är grundläggande. Kliniken består av Intensivvårdsavdelningen (IVA) och Centraloperation. IVA har åtta vårdplatser, IVA-mottagning samt mobil intensivvårdsgrupp. Centraloperation består av en förberedelseenhet, tolv ope­rationssalar, två postoperativa avdelningar, en sterilteknisk enhet och en preoperativ mottagning. Här opereras patienter planerat och akut dygnet runt. Kliniken bidrar också med anestesiservice på sjukhuset, exempelvis vid elkonvertering, röntgenundersökningar och endoskopiverksamhet.

På Anestesikliniken arbetar ca 250 medarbetare: specialistläkare inom anestesi, ST-läkare, anestesi- , operations- och inten­sivvårdssjuksköterskor, grundutbildade sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeut, sterilteknisk personal, vaktmästare, administrativ personal samt vårdnära stöd.

Klinikens ledningsgrupp består av klinikens vårdenhetschefer, ST- och läkarchef, medicinskt ansvariga läkare på IVA respektive operation, ekonomi- och kvalitetscontroller samt chefsassistent.

Anestesikliniken framåt

Kliniken står inför spännande förändringar framöver med ombyggnad av operation och sterilcentral i befintliga lokaler. Under ombyggnaden ska produktionen vara oförändrad, likaså en god arbetsmiljö och kvalitet. Förlossning byggs och ska vara i drift 2021. Resursförsörjning av bl a specialistsjuksköterskor kommer vara en utmaning i framtiden och vi behöver ändra våra arbetssätt för möta detta. Långsiktigt mål för kliniken är att bli en egen USV-enhet genom ökad FoU-kompetens.

Din bakgrund

I botten är du legitimerad sjuksköterska eller legitimerad läkare, gärna med specialistutbildning inom anestesi och/eller intensivvård. Erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete är meriterande. Du har gedigen erfarenhet av akutsjukvård. Sedan tidigare har du också erfarenhet av att leda en större organisation i förändring.

Du är en person med ett strategiskt tänkande och som har ett brett perspektiv på frågor. Du har en god förmåga att se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt att anpassa dina handlingar utifrån det. I din roll som ledare är du van vid att sätta upp tidsramar och att hålla dem. För dig är det naturligt att ha ett realistiskt perspektiv på situationer och att fokusera på rätt saker.

Vill du veta mer? Kontakta gärna Sofia Palmqvist, VD på Capio S:t Görans Sjukhus, kontaktuppgifter nedan.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Är du vår nya verksamhetschef?
Capio Närsjukvård Region Stockholm Syd
2019-05-16
Är du vår nya verksamhetschef?
Capio Vårdcentral Wasa
2019-05-14
Verksamhetschef till Capio Citykliniken Halmstad
Capio Närsjukvård Region Väst Syd
2019-05-05