Optiker, Ögonenheten

Sista ansökningsdag: 2017-11-30   

Publicerades: 2017-10-25

Om oss

Capio Lundby Närsjukhus är ett specialistsjukhus i Göteborg som via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver ett brett spektrum av offentligt finansierad specialistsjukvård; dialys/njurmedicin, gynekologi, kirurgi, medicin, ortopedi, psykiatri, urologi, ögon, ÖNH, sjukgymnastik, operationsenhet med tre salar och en vårdenhet med möjlighet till 5-dygnsvård. Vi kan även erbjuda vård och hälsokontroller till skolor, företag, försäkringsbolag. Capios värderingar; kvalitet, medkänsla och ansvar, ligger till grund för vårt arbete. Sjukhuset satsar på ett aktivt kvalitetsarbete och är ISO-certifierat.

Beskrivning av tjänst

Vi söker nu en optiker, ortoptist eller ögonsjuksköterska till Ögonenheten

Vår verksamhet vänder sig till barn och vuxna och omfattar allmän ögonsjukvård, skelning, diabetes, glaukom, laserbehandling, skelningskirurgi och polikliniska ingrepp.

Vi har fokus på verksamhetsutveckling där alla medarbetare är delaktiga. Ögonenheten finns i nybyggda lokaler i sjukhusets entréplan och här tjänstgör:

  • 3 läkare
  • 4 sjuksköterskor
  • 2 ortoptister
  • 2 undersköterskor
  • 5 sekreterare

Läs mer om Ögonenheten

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som ögonsjuksköterska/optiker är självständiga patientmottagningar med ögonbottenfoto, synfält och OCT, samt teambesök med ögonläkare där dessa arbetsuppgifter också ingår. Förundersökningar inför läkarbesök, telefonrådgivning och att delta vid polikliniska operationer är andra uppgifter. Vi har en stor barnverksamhet där vi också behöver förstärkning.

Som ortoptist arbetar du både med barn och vuxenpatienter. Vi arbetar i team ortoptist/ögonläkare med både nybesök barn inklusive pre- och postoperativa undersökningar.

Kvalifikationer

  • Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom ögonsjukvård alternativt optiker/optometrist med erfarenhet från ögonsjukvård
  • Eller  ortoptist med erfarenhet av barn och vuxenverksamhet
  • Du får gärna ha erfarenhet av ögonbottenbedömning och bedömning av synfält
  • Du är noggrann, ansvarstagande, initiativrik och kan arbeta självständigt
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi arbetar utifrån ett patientfokuserat arbetssätt, där vi värderar bra bemötande, tillgänglighet och effektivitet.

Flexibilitet, samarbetsförmåga och intresse för nya arbetsuppgifter är egenskaper som vi också anser är viktiga.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla sjukhuset i fortsatt positiv riktning.

Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringsperioden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%, annan tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Stora möjligheter finns till individuella scheman.

Lön: Enligt överenskommelse.

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Annika Perols, enhetschef Ögonenheten, Tel:031-657139

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.