Processledare Verksamhet för Capios_COSMIC

Sista ansökningsdag: 2019-02-24   

Publicerades: 2019-01-30

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 000 anställda, 345 vårdplatser och vi tar emot drygt 230 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2018 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård; vår mission är att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Beskrivning av tjänst

Uppdraget och dina arbetsuppgifter

För att klara den spännande utveckling som förutspås förändra vården ser vi att en helt ny roll, utifrån ett vård- och verksamhetsutvecklande perspektiv, behöver skapas. De utmaningar vi står inför de närmaste åren inom utvecklings- och förändringsarbete av vårt kärnverksamhetssystem Cambio COSMIC, som ska ge stöd i tre huvudprocesser; patientens delaktighet, medarbetarens vardag och vårdens övergångar kräver andra arbetssätt och roller än vi har idag. COSMIC är Capios största journalsystem och används inom bl a Capio S:t Görans sjukhus, Capio Lundby Närsjukhus, Capio Läkargruppen Örebro, Capio Ögon och Capio Movement.

Uppdraget är att leda den samlade programkontorsverksamheten för Capios COSMIC utifrån Capios strategiska direktiv och Styrgruppens operativa styrning.

Ditt uppdrag är att ge stöd, leda och koordinera Capio COSMIC processgrupper och ansvarar för projektkontoret som stödjer styrgrupp, processägare, processledare it och processdeltagare, Du ansvarar också för vår samlade kommunikation för Capios COSMIC verksamhet vilket innebär att sammanhållen koordinering och informationsutbyte ligger i din roll. Det innebär också uppföljning av Capios projekt inom respektive process.

Du förväntas underhålla kompetensinventering och kontaktvägar inom identifierade viktiga områden inom Capios organisation. Du har ett budgetansvar för programkontorets verksamhet som ska inkludera:

  • Resurser inom verksamhetsprocesserna och beslutade projekt inkl externa konsulter.
  • Omkostnader dvs övriga externa kostnader inkl resor och bokningar utanför Capios lokaler.

Ansvarig för löpande dialog till medarbetarnas linjechefer i de fall dessa är kontrakterade från Capios verksamhetsprocesser.

Kvalifikationer och meriter

Krav

Högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, IT eller motsvarande.

Projektledningskompetens, certifiering eller dokumenterad erfarenhet.

Förståelse för och kunskap om vårdsystem och vårdprocesser.

God kommunikativ förmåga i tal och skrift, behärska svenska mycket väl, behärska engelska väl.

Erfarenhet och förståelse för komplex offentlig förvaltning och multipart-samverkan.

Mycket god och bred kunskap kring vårdinformationssystem om än inte på detaljnivå vare sig tekniskt eller verksamhetsmässigt. Cosmicerfarenhet är meriterande.

Ledningserfarenhet från större komplexa projekt eller linjeorganisation.

Flexibel, eftersom detta innebär att du har en flexibel arbetsplats med relativt omfattande resor inrikes mellan Capios olika verksamheter.

Det är bra om du har Kunskap om offentliga styrprinciper för myndigheter och intresseorganisationer (som SKL) samt om nationell och helst även nordisk e-hälsoinfrastruktur.  

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100 %

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Efter överenskommelse

Kontaktperson Capio

Maria Wijk, Tel:08-58701144

Anna Silfwersvärd, Tel:08-5870 1427

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.