PTP-psykolog till Capio Vårdcentral Västerås City

Sista ansökningsdag: 2017-12-14   

Publicerades: 2017-11-14

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av tolv landsting och regioner, på mottagningar på 83 platser från Simrishamn i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnsjukvård och mödravård, arbetsterapi och sjukgymnastik. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio vårdcentral i Västerås City är en medelstor vårdcentral belägen i ljusa och rymliga lokaler i centrum. Vi har cirka 12 500 listade patienter. På vårdcentralen finns specialistmottagningar, barnavårdscentral, mödrahälsovård, fysioterapeuter, dietist, psykoterapeut och psykolog.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en 12 månaders PTP-tjänst med tydligt fokus på primärvårdspsykologi. Arbetsuppgifterna består av bedömning, primärvårdsanpassad psykologisk behandling, utbildning och rådgivning av patienter, förebyggande insatser samt samverkan med övriga yrkesgrupper och vårdgrannar. Vi arbetar huvudsakligen med vuxna patienter, både individuellt och i grupp. Vidare innebär tjänsten utbildning och konsultation gentemot personal samt utveckling av den psykosociala mottagningen på vårdcentralen.

I nära samverkan med läkare och andra vårdgivare arbetar du med att ge första linjens vård till patienter med psykisk och beteenderelaterad ohälsa. Vi ser gärna att du som söker vill arbeta med korta, fokuserade patientbesök i en verksamhet som präglas av primärvårdens tempo och flöden. Sessionerna inriktas på patientutbildning, hanteringsstrategier och beteendeförändringar. Du måste vara beredd att möta alla typer av psykiska problem och medicinska diagnoser i en verksamhet som strävar efter hög tillgänglighet och ett konsultativt arbetssätt. Tillsammans med andra medarbetare på vårdcentralen får du möjlighet att utveckla fungerande modeller för det dagliga arbetet.

Du kommer att få yrkeshandledning och utbildning i primärvårdsanpassade arbetsmetoder under PTP-året. Du kommer att ingå i det PTP-program som är specifikt för PTP-psykologer på Capio-vårdcentraler i Region Mitt.

 

Kvalifikationer

Psykologexamen. Meriterande är färdigheter i och intresse för KBT, beteendeanalys och Fokuserad ACT.

Vi tror att du är en engagerad person som är nyfiken, kreativ och positiv till att utveckla de arbetsmetoder som vi tillämpar i verksamheten. Du har ett gott bemötande och sätter patienten i fokus. Du är lyhörd, flexibel och arbetar bra med andra. Du har goda kunskaper i det svenska språket. 

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100 %

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Eva Hallqvist, Tel:0708-15 79 78

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.