PTP-psykolog till Capio Hälsocentral Brynäs i Gävle.

Sista ansökningsdag: 2016-10-05   

Publicerades: 2016-09-13

Om oss

Capio Närsjukvård har nu som målsättning att kraftigt förstärka omhändertagandet av den psykiska ohälsan på primärvårdsnivå. Vi anställer nu därför ett 10-tal ptp-psykologer på fem orter.

Capio Hälsocentral Brynäs är en hälsocentral med ca 9000 listade patienter. Brynäs ligger ca 10 min gångavstånd från centralstationen i Gävle. På hälsocentralen arbetar vi med bland annat hembesök, diabetes, astma/KOL, inkontinens, hälsosamtal och hjärtsvikt. Vi har även fysioterapeuter, arbetsterapeut och BVC. Vi är ett stabilt och gott team som tillsammans arbetar för att ge våra patienter den bästa vården.

För oss är kvalitet, service och tillgänglighet en självklarhet och vår målsättning är att ständigt utveckla och förbättra verksamheten.

Beskrivning av tjänst

Tjänsten är en 12 månaders ptp-tjänst med tydligt fokus på primärvårdspsykologi. Under din anställning får du utbildning av oss i Integrerad beteendehälsa vilket är en förutsättning för arbetssättet vi tillämpar. Detta kommer att ske som utbildningsdagar i Uppsala tillsammans med hela gruppen ptp-psykologer som nu anställs, och som också kommer att utgöra ett aktivt nätverk under året. Utbildningen kommer att hållas av personal från Capio Vårdcentral som 2016 nominerades till Guldskalpellen för detta arbetssätt.

Guldskalpellens motivering:
Sävja vårdcentral nominerades till Guldskalpellen för detta arbetssätt 2016 med motiveringen: På ett genomgripande sätt har detta projekt/arbetssätt med psykosocialt stöd medfört att tillgängligheten till beteendeterapeut på vårdcentralen nästintill har fyrdubblats. Arbetssättet har förenklat och förbättrat kommunikationen och samarbetet mellan olika professioner på vårdcentralen. Konceptet har visat sig så pass framgångsrikt att arbetssättet nu ska spridas inom Capio Närsjukvård, det vill säga på 78 separata vårdcentraler runt om i landet.

I nära samverkan med läkare och andra vårdgivare arbetar du med att ge första linjens vård till patienter med psykisk och beteenderelaterad ohälsa. Vi förväntar oss att du vill arbeta med korta, fokuserade patientbesök i en verksamhet som präglas av vårdcentralens teamarbete, höga tempo och flexibilitet.

Tillsammans med andra medarbetare på vårdcentralen får du möjlighet att utveckla fungerande modeller för det dagliga arbetet. Du måste vara beredd att möta alla typer av psykiska problem, livskriser och medicinska diagnoser i en verksamhet som präglas av hög tillgänglighet och ett konsultativt arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi tror att du är en engagerad person som är nyfiken och har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Du har ett gott bemötande och sätter patienten i fokus. Du är empatisk och har god människokännedom.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och därför tycker vi att det är viktigt att du är flexibel och positiv till det arbetssätt som vi tillämpar inom vår verksamhet, vilket innebär första linjens vård baserad på vanlig KBT eller Fokuserad ACT. Sessionerna är fokuserade och inriktas på patientutbildning, hanteringsstrategier och beteendeförändringar. Man utgår från att patienten redan vid det första besöket ska få med sig något som hen kan tillämpa i sin vardag. 

Kvalifikationer: Psykologexamen, KBT steg 1.

Du har goda kunskaper i det svenska språket.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Allmän visstidsanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Enligt överenskommelse.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Du får gärna ange om du även är intresserad av någon av de andra ptp-tjänsterna i Regionen – du behöver inte skicka en separat ansökan för varje ort. Placering av tjänsterna kommer att vara i Uppsala, Enköping, Gävle, Västerås och Örebro.

Ansök senast: 2016-10-05

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år. {0}Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser. www.capio.com