Regionchef till Capio Närsjukvård Region Mitt

Sista ansökningsdag: 2018-05-10   

Publicerades: 2018-04-10

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av tolv landsting och regioner, på mottagningar på drygt 90 platser från Simrishamn i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnsjukvård och mödravård, arbetsterapi och sjukgymnastik. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Beskrivning av tjänst

Vi söker nu en ny regionchef för Capio Närsjukvård Region Mitt.

Om tjänsten

Capio Närsjukvård är indelad i sju regioner av vilka Region Mitt är den till ytan största. Regionen är utspridd över sex landsting och regioner - Östergötland, Örebro, Västmanland, Uppsala, Gävleborg och Västerbotten - och består av 13 vårdenheter som var och en leds av en lokal verksamhetschef.

Som regionchef är ditt övergripande uppdrag att driva och utveckla verksamheten inom din region i enlighet med Capio Närsjukvårds strategi och riktlinjer samt med de villkor som gäller i de landsting och regioner som Region Mitt verkar. Du har personalansvar för verksamhetscheferna i din region och driver arbetet i regionens ledningsgrupp. Vid din sida har du en regional medicinsk chef som är din medicinska rådgivare, en regional controller samt regionalt HR-stöd. Dessa funktioner är idag geografiskt placerade i Uppsala, men möjligheten finns att i denna tjänst utgå från annan ort.

Tjänsten innefattar bland annat att du:

  • Är väl insatt i ackrediteringsvillkor, riktlinjer och vårdavtal
  • Är diskussionspart och stöd för verksamhetschefer och medicinskt ansvariga läkare i din region i driftsfrågor, ekonomiska frågor och frågor gällande kvalitet
  • Tillsammans med regional controller ansvarar för regelbunden uppföljning av ekonomiska nyckeltal
  • I samråd med medicinsk rådgivare samordnar rutiner och processbeskrivningar
  • Upprätthåller en dialog med region och landsting och samverkar med andra aktörer i olika typer av branschråd

Som stöd i ditt arbete har du inom Capio en välfungerande struktur och organisation, väl upparbetade rutiner och stor samlad kompetens och erfarenhet. Capio ger dig som regionchef goda möjligheter att utvecklas i din ledarroll genom att erbjuda ledarskapsprogram och forum för erfarenhets- och idébyte med dina chefskollegor inom organisationen. Du rapporterar till affärsområdeschef/VD för Capio Närsjukvård.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för denna tjänst ska du ha en bakgrund inom primärvården med dokumenterad medicinsk kompetens. Du har gedigen erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete inom vården. Du har i tidigare roller haft resultatansvar och är van att arbeta med verksamhetsuppföljning.

Som person är du mål- och resultatinriktad, drivande, affärsmässig och har en god analytisk förmåga. En stor del av tjänsten innebär att leda andra människor att nå uppsatta mål och där spelar din förmåga att engagera och motivera en avgörande roll. Du förstår vikten av god kommunikation, att skapa ett gott samarbetsklimat, att utmana och tänka nytt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Kalle Sandberg, rekryteringsansvarig, Tel:076-631 39 06

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Nyfiken och modig verksamhetschef till Kirurgkliniken
Executive
2019-04-21
Nyfiken och modig verksamhetschef till Anestesikliniken
Executive
2019-04-21
Är du vår nya verksamhetschef?
Capio Närsjukvård
2019-04-14
Verksamhetschef med driv och engagemang
Capio Närsjukvård Region Stockholm Norr
2019-04-14
Verksamhetschef till Capio Citykliniken Broby
Capio Citykliniken Broby
2019-04-07