Samordnare och behandlare till klinikens öppenvård.

Sista ansökningsdag: 2018-03-13   

Publicerades: 2018-02-14

Om oss

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Västra Götalandsregionen och Skåne och verksamheten bedrivs utifrån vårdkontrakt, via fritt vårdval och som privat vård.

Capio Ätstörningscenter är en specialistpsykiatrisk enhet och vänder sig till patienter med ätstörningsproblematik. Vårt mål är att erbjuda bästa möjliga kvalitet i diagnostik, behandling och bemötande. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder, och vi följer internationella, nationella och regionala riktlinjer. Vi arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting samt andra landsting. Vår öppenvårdsavdelning och dagbehandling finns i Sollentuna och vår dygnsvårdsavdelning i Jakobsberg.

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Capio ätstörningscenter söker nu en vårdsamordnare till klinikens öppenvård. Som vårdsamordnare är du företagets ansikte utåt och samverkar med vårdgrannar såsom andra ätstörningskliniker, psykiatriska mottagningar, barn-och ungdomspsykiatrin, primärvården och socialtjänsten. Du är den som tillsammans med andra enheter upprättar vårdplaner, krisplaner och hjälper patienten att uppfylla sina behov. En stor del av tjänsten handlar om behandlingsarbete på öppenvården. Vi värderar både ett bra bemötande, tillgänglighet och effektivitet. Vi erbjuder ett arbete som är lärorikt och stimul

Behandlingen är transdiagnotisk och särskild anpassad kognitiv beteendeterapi framtagen för ätstörningar med regelbunden handledning och utbildning. Behandlingen är manualbaserad utifrån C. G.Fairburns transdiagnostiska modell vid ätstörning (KBT-E).

Dagbehandlingen har ca 27 platser och är öppen mellan 08.00-14.30 med ett insluss-och utsluss schema. Öppenvården tar dagligen emot patienter från hela Stockholm för bedömning, uppföljning och behandling.

Patienterna får delta i ett omfattande behandlingsprogram för ätstörningar som omfattarindividuella terapisamtal, psykoterapeutiska- och psykoedukativa grupper, assisterade måltider och teamkonferenser. Vi behandlar det flesta ätstörningar då vår behandlingsmetod är transdiagnotisk. Efter dagbehandlingen följs patienten upp i öppenvård. Vi behandlar alla åldrar och oavsett kön och innehar en utvecklad familjemodul för minderåriga.

Arbetsuppgifter

Som vårdsamordnare och terapeut samverkar du med andra enheter i Stockholm och i Sverige. Du tillsammans med dem upprättar vårdplaner och planerar bland annat enligt SIP. Du samarbetar med tätt med klinikens enhetschef, överläkare samt övriga behandlare.

En stor del av arbetet handlar om behandlingsarbete som terapeut. Vi arbetar manualbaserat och följer C. G.Fairburns transdiagnostiska modell vid ätstörning (KBT-E). Allt material enligt modellen är översatt till svenska och färdiga manualer för hur sessionerna ska hållas är framtagna av konceptansvarig. Vi står för kontinuerlig handledning.

Kvalifikationer

Vi ser att du är utbildad Socionom med en steg 1 utbildning i KBT (psykoterapeutisk grundutbildning).

Merit är om du tidigare har arbetat med patienter som har ätstörningar eller haft någon erfarenhet som vårdsamordnare/kurator.

Villkor

Måndag till fredag 08.00-16.30. Månadslön. 100 procent.
6 mån provanställning.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100 procent

Lön: Månadslön

Tillträde: Efter överenskommelse

Kontaktperson Capio

Catarina Stenmark/ Enhetschef, Tel:085900970

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.