Sjuksköterskor till nya vårdplatser på Medicinkliniken!

Sista ansökningsdag: 2018-10-28   

Publicerades: 2018-10-05

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 000 anställda, 345 vårdplatser och vi tar emot drygt 230 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg i sin senaste ranking Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård; vår mission är att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Beskrivning av tjänst

Vi kompletterar våra befintliga patientflöden med 12 vårdplatser där patienter med hematologiska och onkologiska komplikationer kommer att vårdas. Dessa vårdplatser kommer drivas i samverkan med onkologi-/kirurgkliniken och Medicinskt Centrum-/ mottagningsverksamhet vilket ger dig möjlighet både till breda, varierade arbetsuppgifter samt till specialisering. Patienterna har många gånger stort behov av högspecialiserad teknik och behandlingar såsom benmärgsprover, NIV-behandlingar, Pleurex mm. Din chef har även ansvar för andra flöden bl.a. gastro-, och lungmedicin, varför möjlighet ges till bred utveckling.

Vi vill komma i kontakt med dig som är nyutexaminerad sjuksköterska, gärna med ett eller ett par års erfarenhet, men det är inte ett krav. Meriterande är om du har arbetat inom akutsjukvård.

Du tycker om att bidra med dina kunskaper till arbetsgruppen och vill gärna delta aktivt i skapandet av ett gott arbetsklimat och utvecklingsarbete. Du värdesätter teamarbete men även att arbeta självständigt och att fatta egna beslut. Vi kan erbjuda en välplanerad och organiserad verksamhet med ett strukturerat arbetssätt, förbättrings- och utvecklingsarbete enligt LEAN, tvärprofessionella team och kontinuerlig kompetensutveckling. Här har vi högt i tak!

Tillsammans arbetar vi för en vård i toppklass!

Vi gör urval och intervjuar löpande för att bemanna vårdplatserna så snart som möjligt.

Tjänsterna kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

 

Vi berättar gärna mer om vår verksamhet:

Tillsammans skapar vi på Capio S:t Görans sjukhus vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande strävar vi mot att bli landets bästa sjukhus. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

På Capio St Göran finns hematologi och onkologi som är högspecialiserade verksamheter som utreder och behandlar patienter bröst-/ rektal-/ prostata cancer samt med med myelom, KLL och lymfom samt Nu startar vi en specialiserad vårdavdelning för dessa patienter, På avdelningen ansvarar sjuksköterskor för omvårdnad, läkemedelshantering inklusive cytostatikaadministrering, handhavande av centrala infarter samt medicinska apparatur och är delaktiga i en säker utskrivning för patienter.

Avdelning 20 är en medicinsk avdelning med 29 vårdplatser fördelade på specialiteterna gastroenterologi, hematologi samt lungmedicin. Nu har vi fått ytterligare ett antal vårdplatser med inriktning på onkologi och hematologi på en ny avdelning, 21 B.

På avdelning 20 vårdas patienter med sår/blödning i mag-tarmkanalen, kroniska inflammatoriska tarmsjukdomar som Crohns sjukdom och Ulcerös kolit, leversjukdomar som tumörsjukdomar samt patienter som påverkas av KOL och astma. Du ansvarar för omvårdnaden kring patienten, utför läkemedelshantering inklusive cytostatika, handhavande av centrala infarter samt medicinska apparatur och är delaktig i en säker utskrivning för patienter.

Vi jobbar med förbättringsarbete efter Lean-modellen dvs vi vill bort från vårdens traditionella stuprörstänkande och gammalmodiga massproduktionsfilosofi. En modern vård med patienten i centrum fokuserar på effektiva patientflöden, där allt som görs tillför patienten verkligt värde.

På avdelning 20 jobbar vi enligt ett arbetssätt som heter Puls och Plan där hela teamet deltar i planeringen av patientens omvårdnad och medicinska vård. Arbetssättet har utarbetats av personalen på avdelning 20 och syftar till att stärka patientsäkerheten och effektiviteten i det dagliga arbetet.

Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team där sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, kurator, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och dietister ingår. Sjuksköterskor och undersköterskor alternerar mellan de olika specialiteterna. Vi erbjuder ett ansvarsfullt och ett omväxlande arbete i ett tvärprofessionellt team runt patienter och närstående. Som sjuksköterska ser du hela patienten och kan anpassa ditt omhändertagande till patientens olika behov under vårdtiden. Du arbetar i team tillsammans med undersköterskor och har ansvar för fem till sex patienter. Här har du möjlighet att snabbt skaffa dig bred kompetens från flera olika stora områden och också att rotera mellan dessa i ditt arbete.

Avdelningen har ett nära samarbete med onkologisk och hematologisk öppenvård. Som medarbetare är du en del av en mycket spännande utveckling där vår verksamhet är med i både nationella och internationella utvecklingsarbeten och kompetensutbyte. För att upprätthålla kunskap och kompetens har vi regelbundna interna föreläsningar samt som av externa föreläsare. Det finns möjlighet och utrymme att delta i konferenser och utbildningar.

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Kerstin Glockner, Vårdenhetschef, Tel:08-5870 3074

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Vårdenhetschef sökes till hjärtsvikt och vitieflödet, Hjärtkliniken
Executive
2019-01-13
Sjuksköterska och vill arbeta med arytmipatienter och pacemakeroperation?
Hjärtkliniken
2019-01-06
Två vårdenhetschefer till Ortopedkliniken
Executive
2019-01-06
Sjuksköterskor till MAVA
Akutmedicinska kliniken
2019-01-03
Sjuksköterska till Hjärtintensiven samt Angio/PCI-lab
Hjärtkliniken
2018-12-24
Utvecklas som sjuksköterska på Hjärtkliniken!
Hjärtkliniken
2018-12-17
Sjuksköterska till Endoskopicentrum
Medicinkliniken
2018-12-16