Skötare/boendestödjare/behandlingsassistenter

Sista ansökningsdag: 2018-03-01   

Publicerades: 2018-02-01

Om oss

Capio Psykiatri är en av Sveriges största privata vårdgivare inom psykiatrisk specialistvård, med verksamheter inom områdena allmänpsykiatri, beroendemedicin och ätstörningar. Vi finns i Stockholmsområdet, Östergötland, Västra Götalandsregionen och Skåne och verksamheten bedrivs utifrån vårdkontrakt, via fritt vårdval och som privat vård.

Vi är en specialistpsykiatrisk mottagning och vänder oss till patienter med psykisk problematik som ryms inom specialistpsykiatrins uppdrag, som till exempel psykossjukdom, bipolär sjukdom, ADHD och borderline/emotionellt instabil personlighetsstörning. Ett annat exempel är allvarlig ångest och/eller depression som behandlats inom primärvården men utan större resultat. Vi erbjuder öppenvård under dagtid. Vår personal och verksamheter är hbtq-diplomerade. Våra mottagningar finns centralt i Linköping och Norrköping.

Beskrivning av tjänst

Capio Psykiatri har fått förtroendet att på uppdrag av Linköpings kommun bedriva boendestöd och personligt stöd för vuxna med missbruks och/eller psykiatrisk problematik. Verksamheten startade 2018-01-01 i centralt belägna lokaler på Snickaregatan.

Capio Psykiatri bedriver för närvarande öppenvårdspsykiatri i Linköping och Norrköping på uppdrag av region Östergötland. Viss utbildning och liknande kommer att ske tillsammans med personal från dessa verksamheter. Befintliga enheter är HBTQ-diplomerade vilket även den nya verksamheten kommer att bli.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill arbeta som boendestödjare i en verksamhet som ger stöd till vuxna personer med missbruks och/eller psykiatrisk problematik. Boendestöd är ett socialt och pedagogiskt stöd i hemmet och närmiljön. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt i en genomförandeplan tillsammans med den enskilde. Arbetets syfte är att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv.

Arbetet bygger på ett funktionsperspektiv grundat i en arbetsterapeutisk praktik och teori kompletterat med motivationsteori. Alla medarbetare som inte redan är utbildade i MI kommer att få en sådan utbildning. Regelbunden handledning kommer att ges av arbetsterapeut med KBT-utbildning och långvarig erfarenhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med personer med missbruks och/eller psykiatrisk problematik. Du är utbildad undersköterska, skötare, pedagog eller har annan utbildning som bedöms likvärdig.

Arbetet kräver att du är lyhörd och ansvarstagande. Det är viktigt att du kan anpassa arbetssätt utifrån de behov som finns eller uppstår. Du måste kunna jobba självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor: Heltid. Tillträde snarast.
6 månaders provanställning.

 

 

 Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: 2018-03-01

Kontaktperson Capio

Peter Ankarberg, Tel:072 230 30 19

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.