Utbildningssamordnare till HR-avdelningen

Sista ansökningsdag: 2018-05-22   

Publicerades: 2018-05-21

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus AB ingår i en av Europas ledande privata vårdkoncerner, Capio AB, och är det första akutsjukhuset i Sverige med en privat ägare. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2000 anställda, 330 vårdplatser och vi tar emot drygt 220 000 patienter varje år. Vår vision är att driva framtidens sjukvård och vår mission att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Dagens Medicin utsåg i sin senaste ranking Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus.

Beskrivning av tjänst

UPPDRAGET

Capio S:t Görans Sjukhus är en kunskapsorganisation där lärande är en ständig del i varje medarbetares vardag, Att upprätthålla och utveckla vår kompetens är en grundsten för att kunna erbjuda högkvalitativ, patientsäker och effektiv vård.

Under hösten 2017 implementerade sjukhuset ett LMS (Learning Management System), vilket snabbt kom att bli den självklara samlingsplatsen och knutpunkten för utbildning och kompetensutveckling. Införandet av LMS har accelererat engagemanget hos både utbildningsadministratörer, chefer och enskilda medarbetare som nu vill ta rejäla kliv mot ett mer modernt, tillgängligt och effektivt lärande. Samtidigt har systemet synliggjort både möjligheter och utmaningar av mer strategisk karaktär som från ett centralt perspektiv behöver tillvaratas och hanteras.

 

ARBETSUPPGIFTER

I rollen som Utbildningsansvarig blir du en del av Capio S:t Görans HR-avdelning. Du ansvarar för sjukhusets kompetensutveckling utifrån både ett strategiskt och operativt perspektiv och skapar förutsättningar för våra medarbetare att utvecklas till att kunna bedriva framtidens sjukvård.

Som Utbildningssamordnare förväntas du utveckla en långsiktig strategi för kompetensutvecklingen inom sjukhuset och realisera den med bland annat LMS som medel. Arbetet innebär dels samordning av utbildningsinsatser, dels projektledning inklusive behovsidentifiering, prioritering, planering, implementering och uppföljning. I ditt ansvar ingår konsolidering och upphandling av avtal med utbildningsleverantörer, att driva digitaliseringen och centraliseringen av utbildningar samt att skapa riktlinjer och processer för, och hålla ihop administrationen kring, de sjukhusgemensamma utbildningarna. Du har även ett funktionellt ansvar för vårt LMS och förväntas kunna utbilda i systemet, producera webutbildningar och agera kravställare gentemot leverantören.

KVALIFIKATIONER

Formella krav

  • Högskoleutbildning inom relevant område
  • Hög digital kompetens
  • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med utvecklings- och utbildningsfrågor inom en större organisation

Meriterande: 

  • Erfarenhet av att arbeta som projektledare
  • Erfarenhet från hälso- och sjukvården

Vi söker dig som är nyfiken, digital och proaktiv och som har drivit en transformationsresa lik den som Capio S:t Göran nu står inför. Du är van att jobba i LMS, att självständigt driva ditt arbete framåt och att leverera mot uppsatta mål. För att lyckas i rollen tror vi att du har förmågan att omvandla övergripande strategi till konkreta handlingar och att du i en miljö med många viljor lyckas parera mellan att vara både lyhörd och samtidigt kunna prioritera. Vi tror att du är en problemlösare som kan hantera många kontaktytor och som bygger goda relationer såväl internt som externt.

I utbyte erbjuder vi en otroligt spännande resa där en hel organisation står och väntar med iver och du med relativt små medel kan skapa stor förändring och snabbt uppleva effekt av ditt arbete.


ANSÖKAN

Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Brita Bramberg, HR-chef, Tel:08-5870 2025

Facklig företrädare

Bengt Sparrelid, SACO, Tel:08-5870 2849

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.