Vårdenhetschef Öron-Näsa-Hals, Capio Lundby Närsjukhus

Sista ansökningsdag: 2019-02-17   

Publicerades: 2019-01-17

Om oss

Capio Lundby Närsjukhus är ett specialistsjukhus i Göteborg som via ett omfattande vårdavtal med Västra Götalandsregionen bedriver ett brett spektrum av offentligt finansierad specialistsjukvård; dialys/njurmedicin, gynekologi, kirurgi, medicin, ortopedi, psykiatri, urologi, ögon, ÖNH, sjukgymnastik, operationsenhet med tre salar och en vårdenhet med möjlighet till 5-dygnsvård. Vi kan även erbjuda vård och hälsokontroller till skolor, företag, försäkringsbolag. Capios värderingar; kvalitet, medkänsla och ansvar, ligger till grund för vårt arbete. Sjukhuset satsar på ett aktivt kvalitetsarbete och är ISO-certifierat. Det är en dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar som ger stora möjligheter att utvecklas och påverka den egna arbetssituationen och verksamheten. Våra ordinarie öppettider är 8-17 måndag-fredag, helgfria vardagar. Sjukhuset är beläget mindre än 10 minuter från centrala Göteborg.

Beskrivning av tjänst

Vill du vara med och leda delar av vår specialistsjukvård där utveckling och förbättringsarbete pågår varje dag?

Vårt uppdrag är att skapa värde för våra patienter genom att ge en god vård av hög medicinsk kvalitet med utgångspunkt från ett personcentrerat arbetssätt. Vi söker nu en vårdenhetschef med stort engagemang, drivkraft och förmåga att utveckla, engagera och inspirera medarbetarna i att vidareutveckla verksamheterna och dess vårdprocesser. Uppdraget omfattar förutom ÖNH även ett mindre chefsuppdrag för Centralreceptionen.

Om Öron-Näsa-Halsenheten

På vår mottagning arbetar specialistläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, audionom och medicinska sekreterare i team/nära samarbete utifrån nationella och regionala riktlinjer i behandlingen. I dagsläget är vi 16 medarbetare men en expansion av verksamheten pågår.

Vi utreder och behandlar vuxna och barn med sjukdomar och besvär inom specialistområdet Öron-Näsa-Hals. På mottagningen finns en operationssal där vi utför polikliniska ingrepp. Förutom den basala öron-näsa-halssjukvården har vi i nuläget specialmottagningar inom yrsel, foniatri och sömn. För de patienter och ingrepp som kräver generell anestesi utförs operationerna på vår operationsavdelning.

Centralreceptionen

Centralreceptionen är en gemensam funktion för sjukhuset. Här tar vi emot dagens patienter, registrerar och tar betalt. Vi tar emot telefonsamtal till sjukhuset och vidarekopplar vid behov till respektive enhet. I vårt ”backoffice” utför vi även andra supporttjänster. Vi är idag 5 personer som bemannar receptionen.

Arbetsuppgifter/uppdrag/roll

 • Du ansvarar för samtlig personal knuten till enheterna, arbetsmiljö, produktion och budget.
 • Du ansvarar för att leda, planera och utveckla enheterna i enlighet med sjukhusets övergripande mål där medicinskt ansvarig läkare (MAL) medverkar.
 • Tillsammans med MAL ansvarar du för att patientsäker vård bedrivs där utredning, vård och behandling sker enligt aktuella medicinska riktlinjer och rekommendationer.
 • Du arbetar nära verksamheten med stort utrymme att påverka den dagliga driften.
 • Du arbetar direkt under VD/verksamhetschef vilket innebär korta beslutsvägar.
 • Du är en del av vår enhetschefsgrupp med veckovisa möten med VD/verksamhetschef.
 • Du ingår i sjukhusets verksamhetsledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • Är handlingskraftig, tar ansvar, skapar resultat och har stort intresse och erfarenhet av att arbeta processinriktat.
 • Har en god organisatorisk förmåga, känsla för struktur, stort lösningsfokus och en vilja att växa i yrkesrollen.
 • Har erfarenhet från mottagningsarbete eller liknande (meriterande).
 • Har förmågan att engagera och motivera medarbetarna till att driva verksamheten framåt.
 • Har erfarenhet av chefs-/arbetsledning.
 • Har högskoleutbildning inom ett vårdyrke som är relevant för verksamheten.

Som person känner du dig bekväm med att samarbeta med kollegor, teamet och andra samarbetspartners inom och utanför sjukhuset. Du är ansvarsfull, beslutsam och strukturerad i ditt arbete, men framför allt en engagerad chef och ledare. Du värnar om personalens bästa och har ett genuint intresse av att se alla medarbetare.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker fortlöpande under rekryteringen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100 %

Lön: Enligt överenskommelse

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Agnetha Folestad, VD/Verksamhetschef, CLN, Tel:031-657011

Bodil Andersson, Kvalitets-/processansvarig, CLN, Tel:031-657049

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Biträdande enhetschef till Capio Geriatrik Löwet
Capio Geriatrik
2019-04-19
Verksamhetschef/enhetschef till Capio Globen Ögonklinik
Capio Medocular AB
2019-04-05
Vårdenhetschef Operations-/Vårdenheten, Capio Lundby Närsjukhus
Capio Lundby Närsjukhus
2019-03-24