Vårdenhetschef till Neurologiska kliniken

Sista ansökningsdag: 2018-11-30   

Publicerades: 2018-11-14

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 000 anställda, 345 vårdplatser och vi tar emot drygt 230 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg i sin senaste ranking Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård; vår mission är att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Beskrivning av tjänst

Är du en teamorienterad och utbildningsintresserad ledare som vill fortsätta utveckla Neurologiska kliniken på Capio S:t Görans Sjukhus med oss? Nu söker vi dig som vill efterträda vår nuvarande vårdenhetschef Marielle när hon går i pension i vår.

Neurologiska Kliniken

Capio S:t Görans Sjukhus har under lång tid profilerat sig med en hög neurologisk kapacitet, kompetens och kvalitet. Den neurologiska kliniken består av avdelningarna 32 SIVA (strokeintensivvårdsavdelning), 32 NIMA (neurologisk intermediärvårdsavdelning) och 33 NAVE (neurologisk akutvårdsenhet), totalt 35 vårdplatser, samt den neurologiska mottagningen. Vi vårdar allt från urakuta strokelarm och specifik övervakning till planerade inläggningar och utredningar. Den genomsnittliga vårdtiden hos oss är 3,5 dygn.

 Läs mer om NIMA, SIVA och NAVE här  samt om mottagningen här på vår hemsida.

På Neurologiska kliniken arbetar vi efter så kallade Lean-principer, i ett team bestående av läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped och dietist tillsammans med patienten. Genom detta arbete ger vi en tryggare och effektivare vård och minskar kötider för de som behöver vårdas hos oss.

Arbetsuppgifter

Som vårdenhetschef på Neurologiska kliniken har du en av nyckelrollerna i klinikens ledningsgrupp. Du har det övergripande personalansvaret för en stor organisation: för ca 80 sjuksköterskor och undersköterskor. Till din hjälp har du två biträdande vårdenhetschefer samt flera olika administratörer i form av schemaläggare/bemanningsassistent, kvalitetsansvarig och administrativ assistent.

Du ansvarar för bemanning, rekrytering, medarbetarsamtal, schemaläggning och uppfyllelse av arbetsmiljömål.  I din roll har du tillgång till sjukhusets vårdenhetschefsnätverk. Du medverkar i och är också med och samordnar ett antal andra olika råd på sjukhuset.  

Du deltar också i forskningsverksamheten på kliniken och kommer vara med i  utbildningsinsatser inom strokekompetensutbildningen samt neurologisk vidareutbildning. Du har ett stort budgetansvar och rapporterar till verksamhetschefen vid Neurologiska kliniken.

Kvalifikationer

Du har examen från vårdutbildning på högskolenivå som t ex sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Önskvärt är att du har någon form av ledarutbildning i bagaget, gärna på högskolenivå. Meriterande är också GCP-certifiering.

Avgörande är att du har tidigare erfarenhet av arbete inom neurologi, stroke och/eller akutsjukvård. Du har god kunskap om omvårdnad i samband med neurologisk verksamhet  och har gedigen erfarenhet av arbetsmiljöfrågor.

Du har en mycket god förmåga att hantera olika sorters människor och är en van personaladministratör. God människokännedom, lyhördhet och förändringsförmåga är egenskaper som kännetecknar dig. Du är modig, nyfiken och är en trygg ledare som är duktig på att delegera och att följa upp, på ett ödmjukt men samtidigt målinriktat sätt. Utbildning är ett starkt intresse hos dig och du är kreativ och drivande när det gäller att skapa gynnsamma undervisningssituationer.

Ansökan

Vid frågor, hör gärna av dig till nedanstående kontaktpersoner. Vi gör urval och intervjuar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Ulrika Löfmark, Överläkare och Sektionschef, Tel:08-5870 2529

Bo Höjeberg, Verksamhetschef, Tel:08-5870 3439

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.