Vikarierande dietist till Capio Vårdcentral Sävja

Sista ansökningsdag: 2018-03-02   

Publicerades: 2018-01-30

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av tolv landsting och regioner, på mottagningar på 83 platser från Simrishamn i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnsjukvård och mödravård, arbetsterapi och sjukgymnastik. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral Sävja är en medelstor vårdcentral belägen i ljusa fina lokaler. Vi finns i södra delen av Uppsala med goda busskommunikationer från centrum. Vi är totalt 36 medarbetare i 11 olika professioner som erbjuder ett komplett primärvårdsutbud till våra 9700 listade patienter. Vi har ett nära samarbete med kommunen på våra äldreboenden och i hemsjukvården och vi är en del av Sävjas Familjecentral och Ungdomsmottagning.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Som dietist arbetar du enligt nutritionsbehandlingsprocessen med nutritionsutredning, nutritionsbedömning, nutritionsbehandling och uppföljning till primärvårdenspatienter med diagnos, sjukdom eller besvär där kosten har en central roll. Du har mottagning med bokade besök och ger nutritionsbehandlingar samt vägleder patienter till lämpliga livsstilsförändringar utifrån individuella behov. I ditt arbete kommer du mestadels driva ditt arbete självständigt, men även samarbeta med andra yrkesgrupper på vårdcentralerna. Du kommer att ingå i vårdcentralens Rehab-grupp tillsammans med 3 psykosociala resurser och 4 fysioterapeuter.

Vikariatet är för mammaledig ordinarie kollega. Tjänstegrad 60% med möjlighet till ytterligare utökning om du har kompetens inom tobaksavvänjning och sjukdomsförebyggande levnadsvanearbete.

Tillsättning sker löpande. 

Kvalifikationer

Legitimerad dietist. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom primärvård.

Du bör ha ett engagemang för uppdraget, god samarbetsförmåga och professionellt förhållningssätt. Som person är du positiv, flexibel och strukturerad. Du har god förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete. Vi eftersträvar god tillgänglighet och beräknar att du träffar cirka 8-10 patienter per arbetsdag. Besöken kan vara enskilda eller i grupp. Du har stor möjlighet att vara med och utveckla ditt arbete hos oss. Capio strävar efter att vara ledande inom primärvården.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad: 60%

Lön: Månadslön

Tillträde: 180601

Kontaktperson Capio

Staffan Anderberg, Tel:072-393 53 70

Om Capio

Capio-koncernen är ett av Europas ledande hälso- och sjukvårdsföretag med en paneuropeisk närvaro. Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och primärvårdsenheter. Capio har en omsättning på cirka 14 miljarder SEK och vårdenheter i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Capio har över 12 000 medarbetare och mer än 4 miljoner patientbesök per år.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.