Kurator

Sista ansökningsdag: 2020-04-26   

Publicerades: 2020-02-01

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Novakliniken Sjöstaden Ystad, är en vårdcentral med 4200 listade patienter På mottagningen finns diabetessjuksköterska, astma/KOL-sjuksköterska, sjukgymnaster, rehabkoordinator, socionom, BVC sjuksköterska, specialistläkare. Vi har även en barnmorskemottagning under samma tak.
Mottagningen ligger centralt med god kommunikation med stadsbuss, samt goda parkeringsmöjligheter.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

På mottagningen arbetar du som kurator tillsammans med övriga medarbetare. Vi erbjuder våra patienter behandling enligt Vårdval Psykoterapi (KBT steg 1/kort) samt sedvanliga vårdcentralsuppgifter inom professionen.

I kombination med Vårdval Psykoterapi, kommer vi framöver att arbeta med vårdmodellen IBH(Integrerad Beteende Hälsa) som inriktat behandlingssätt, vilket innebär att du främst kommer att arbeta med korta, fokuserade behandlingsinsatser av personer med krisreaktion, ångest, lätta och medelsvåra depressioner, stressrelaterade, sjukdomar och smärt-/sömnproblematik. Samarbete med läkare och övrig, personal är en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer

Du ska ha formell kompetens som kurator/socionom, med steg 1 utbildning i KBT, gärna med några års erfarenhet från primärvård eller specialistvård. Vi ser gärna att du har en vilja av att arbeta i team och har en god initiativförmåga.
Det är en merit om du har kunskap om kortfattade behandlingsinsatser som exempelvis Fokuserad ACT (FACT), Lösningsfokuserad terapi eller Motiverande samtal (MI), samt IBH utbildning
B körkort merit

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Vi kommer också att tillämpa fortlöpande urval

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100 %

Lön: Månadslön

Tillträde: 1/5

Kontaktperson Capio

Christina Nilsson, Tel:0704-50 18 17

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.