Kurator/socionom

Sista ansökningsdag: 2020-06-08   

Publicerades: 2020-04-15

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral är en mellanstor vårdcentral med ca 9100 listade patienter. Vi tar tillsammans hand om patienter mellan 0 – 100 år med tyngdpunkten på en stor andel äldre patienter. Vi har uppdrag mot hemsjukvården i Simrishamns kommun och ansvarar för 3 särskilda boende.

Vårdcentralen har i dag sina lokaler i Praktikertjänsts lokaler på Simrishamns sjukhus. Vi har läkarmottagning, sjuksköterskemottagning, distriktssköterskemottagning, astma/kol mottagning, diabetesmottagning, demensmottagning, äldremottagning, blodtrycksmottagning, daglig öppen mottagning mellan kl: 10 – 11, eget lab, mödravårdscentral, barnavårdscentral, psykolog, kurator, dietist. Vi har en stor rehabenhet med sjukgymnaster, arbetsterapeut och en egen bassäng med diverse verksamhet. Vi kommer i september 2020 flytta in i helt nyrenoverade lokaler, där hela verksamheten kommer att samlas under en och samma ”hatt”.

Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Du kommer i huvudsak att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter för en kurator inom primärvård.  Du tillhör det psykosociala teamet där det förutom kurator finns en psykolog som även är leg terapeut. I arbetet ingår även samverkan med övriga yrkeskategorier på vårdcentralen.


Kvalifikationer

Du skall ha formell kompetens som kurator/socionom. Gärna några års erfarenhet från primärvård eller specialistvård. På vårdcentralen arbetar vi i team, vilket kräver god initiativ och samarbetsförmåga.

Övrig information

Det är önskvärt att du har KBT Steg 1 utbildning så att du även kan arbeta med dessa behandlingar inom ramen för vårdval psykoterapi.

Anställningen är ett vikariat på 6 månader till en början.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader

Omfattning: Deltid

Sysselsättningsgrad: 75% upp till 100% kan diskuteras

Lön: Månadslön

Tillträde: 200415

Kontaktperson Capio

Lena Gustafsson, Tel:0734-44 94 98

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Kurator
Capio Novakliniken Sjöstaden Ystad
2020-06-28