Läkarchef för specialister på Röntgen

Sista ansökningsdag: 2020-02-02   

Publicerades: 2019-12-16

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 200 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 270 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2017 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag på 3000:- per år och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify. Vi kan erbjuda nybyggda personalbostäder, 1:or och 2:or, nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Vi söker en erfaren radiolog med engagemang för ledarskap och verksamhetsutveckling. 

Om kliniken och sjukhuset 

Radiologiska kliniken har ca 185 medarbetare, fördelat på enheterna för Röntgen och Mammografi. Inom verksamheten för röntgen bedrivs både akutröntgen och elektiva undersökningar inom MR, DT, konventionell, UL och intervention. Vi ger medicinsk service åt sjukhuset och har ett nära samarbete med sjukhusets övriga verksamheter, såsom akutkliniken, kardiologi, neurologi, onkologi, kirurgi, ortopedi och klinisk fysiologi.  

Capio S:t Görans sjukhus växer och utvecklas. Enheten för röntgen kommer att flytta till nybyggda lokaler inom sjukhusområdet. Omvärlden och sjukhuset genomgår förändringar och utveckling samtidigt som vi bedriver en verksamhet på stabil grund och med låg personalomsättning.  

I dagsläget arbetar cirka 40 läkare inom Radiologiska kliniken, fördelat på enheterna för Röntgen och Mammografi. Ett 10-tal av dessa är ST-läkare. 

Om uppdraget 

Vi söker nu en läkarchef för drygt 20 specialister som har sin huvudsakliga placering på Röntgen.  

Som läkarchef kommer du att ha ett nära samarbete med vår verksamhetschef, ST-läkarchef, ST-studierektor, schemaläggare samt ingå i verksamhetens ledningsgrupp och vara adjungerad vid samverkansmöten med verksamhetens fackliga företrädare.  

Dina arbetsuppgifter 

I arbetsuppgifterna ingår att vara chef och utöva ledarskap över röntgenenhetens specialister. 

Tillsammans med ST-läkarchefen kommer du att ansvara för den dagliga verksamheten på röntgenenheten, inklusive akutröntgen.  

Du kommer att hålla medarbetar- och lönesamtal samt bidra till att kontinuerlig kompetensutveckling bedrivs. Du ansvarar för läkarbudgeten. 

Tjänsten som läkarchef kombineras med kliniskt arbete då vi ser vikten av din dagliga närvaro i verksamheten. 

Din bakgrund 

Du är specialistläkare inom radiologi (medicinsk radiologi eller bild och funktionsmedicin). Du har fallenhet för ledarskap och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag. Som person är du exekutiv och trygg i att fatta beslut. Du inspireras av att tänka nytt för att anpassa verksamheten till sjukhusets patientflöden med bibehållen hög kvalitet. Du är en social person som känner dig bekväm med många kontakter. 

Ansökan 

Vi gör urval och intervjuar löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Anders Byström, Tel:08-5870 1000

Facklig företrädare

Olle Stigwall, Läkarföreningen, Tel:08-5870 3504

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.