Läkare i SÄBO

Sista ansökningsdag: 2021-04-16   

Publicerades: 2021-02-17

Beskrivning av tjänst

Capio Legevisitten växer inom uppdraget Läkarinsatser i SÄBO, och söker därför ytterligare en läkare till vårt team!

Vi har arbetat med läkarinsatser i Särskilt Boende (SÄBO) på uppdrag av Region Stockholm sedan år 2000. Vi är regionens största utförare med ansvar för cirka 7 300 platser på ungefär 195 äldreboenden och innehar auktorisation för hela regionen. Vi vill erbjuda våra patienter vård av högsta kvalitet och vi är både Kvalitets- och Miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Inom Capio Legevisitten har vi en särskild organisation, med egen verksamhetschef, som sköter läkaruppdragen i särskilt boende. SÄBO-organisationen består av 32 patientansvariga läkare (PAL), verksamhetschef, medicinskt ansvarig läkare (MAL), enhetschef samt administratör. Detta kompletteras med ett antal läkare i jour/beredskap.

En stor del av våra patienter är drabbade av demenssjukdomar vilket kräver en god kompetens och bemötande kring dessa tillstånd. Många av våra patienter är även i livets slut, vilket kräver kompetens att hantera palliativa situationer och anhöriga i kris och sorg. I vår organisation erbjuds vidareutbildning och reflektion kring såväl palliativ vård som demenssjukdomar. Under 2020 Silvia-certifierades vi. Ett flertal av våra läkare är specialiserade i Palliativ medicin och vi är öppna för att utbilda fler av våra anställda inom denna viktiga specialitet. Vi har också i verksamheten läkare med fördjupad kompetens inom demenssjukdomar.

Arbetsuppgifter

Som SÄBO-läkare arbetar du i öppenvård tillsammans med flera team och boenden/arbetsplatser, vilket kräver en förståelse för varje boendes förutsättningar, för vård i hemmet och för vikten av ett gott samarbete.

Varje patientansvarig läkare är ansvarig för en eller flera boendeenheter. Vi strävar efter långsiktighet i bemanningen och anser det viktigt att det är en och samma läkare som besöker boendet vecka efter vecka. Vi har även en grupp återkommande vikarier som ersätter vid ordinarie PAL’s frånvaro.

Vi har fokus på att hitta lösningar på små och stora problem och hinder för att våra patienter ska må så bra som möjligt.

För insatser kvällar, nätter och helger har vi vår egen jourläkargrupp. I dagsläget har vi två jourlinjer igång alla dagar i veckan. Vi har också en bakjour i drift veckans alla dagar. Att delta i jourtjänstgöring är frivilligt.

Alla jourläkarna har också erfarenhet av arbete som patientansvarig läkare på SÄBO dagtid. Dagläkare och jourläkare skriver i samma datoriserade patientjournal Take Care och har därmed tillgång till varandras anteckningar för en säker informationsöverföring. Det innebär också att jourläkaren vid telefonsamtal från sjuksköterska direkt har tillgång till adekvata patientuppgifter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är specialistläkare i Geriatrik eller Allmänmedicin med särskilt intresse och fallenhet för vård av äldre och sköra patienter. Du har goda kunskaper i svenska språket. Vi ser gärna att du även besitter andra språkkunskaper.

Förmågor och färdigheter
Du tycker om och är bra på att vårda äldre, sköra människor.

Du är prestigelös och bemöter människor med respekt. Du arbetar personcentrerat och är intresserad av att utveckla dig själv, dina kollegor samt verksamheten. Du förenar självständigt arbete med en mycket god förmåga att samarbeta med andra. Självklart tycker du att det är viktigt att arbeta med och utveckla patientsäkerhet och arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningsform
- Heltid/Deltid, Provanställning på 6 månader tillämpas.
- Tillträde: enligt överenskommelse

Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi erbjuder
- Individanpassad introduktion
- En trygg anställning genom kollektivavtal och försäkringar
- Friskvårdsbidrag
- Individuell lönesättning
- För dig som vill utveckla din kompetens finns stora möjligheter till vidareutbildning.

Hoppas du vill bli en av oss!

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Anna Rådesjö, Tel:070-1602880

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Skåne län
Capio Novakliniken Borrby
2021-09-30
Skåne län
Capio Citykliniken Broby
2021-08-31
Skåne län
Capio Vårdcentral Simrishamn
2021-05-31
Skåne län
Capio Novakliniken Rydsgård
2021-04-30
Skåne län
Capio Göingekliniken Hässleholm
2021-04-30
Stockholms län
Capio Vårdcentral Årsta
2021-04-02
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-31
Stockholms län
Capio Vårdcentral Viksjö
2021-03-31
Västra Götalands län
Capio Vårdcentral Orust
2021-03-31
Skåne län
Capio Novakliniken Tomelilla
2021-03-31
Västra Götalands län
Capio Lundby Närsjukhus
2021-03-31
Örebro län
Capio Läkargruppen AB
2021-03-31
Gävleborgs län
Capio Hälsocentral Brynäs
2021-03-31
Stockholms län
Capio Geriatrik
2021-03-25
Västra Götalands län
Capio Läkarhus Stenungsund
2021-03-25
Östergötlands län
Capio Specialistvård Motala
2021-03-19
Ospecificerad arbetsort
Capio Go
2021-03-19
Skåne län
Capio Novakliniken Veberöd
2021-03-19
Skåne län
Capio Novakliniken Sjöbo
2021-03-19
Västra Götalands län
Capio Vårdcentral Amhult
2021-02-28
Skåne län
Capio Citykliniken Klippan
2021-02-28