Leg. fysioterapeut inom området Idrottsmedicin/Ortopedi /Rehab Globen

Sista ansökningsdag: 2019-06-22   

Publicerades: 2019-05-24

Om oss

Capio Artro Clinic bildades 1992 som en del av S:t Görans sjukhus. Sedan 2006 är kliniken lokaliserad i vackra Sophiahemmet i centrala Stockholm och från 2015 finns vi även i Globenområdet. Här finns en högspecialiserad ortopedisk verksamhet inom området artroskopisk kirurgi och rehabilitering. Utöver den rena ortopedin med mottagningsarbete och operation så bedriver kliniken också en av Stockholms största specialistverksamheter med fysioterapi med inriktning mot idrott och ortopedi. Totalt arbetar ca 50 fysioterapeuter på våra rehabenheter vid Sophiahemmet och Globen. Vår främsta målgrupp är patienter med motions- och idrottsrelaterade skador. Det är allt från elitidrottaren till vardagsmotionären med skador i och intill knä, axel, fotled, höft eller armbågar som behandlas. Sedan 2017 opererar även kliniken höft- och knäplastiker. Kliniken har ett samarbete med Centrum för Idrottsskadeforskning och Utbildning (CIFU), Karolinska Institutet och tillsammans med CIFU har vi skapat en kreativ miljö där det bedrivs klinik, forskning och utbildning under samma tak inom Sophiahemmets område.

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Vår främsta målgrupp är patienter med motions- och idrottsrelaterade skador. Det är allt från elitidrottaren till vardagsmotionären med skador i och intill knä, axel, fotled, höft eller armbågar som behandlas. Sedan 2017 opererar även kliniken höft- och knäplastiker. Tillsammans med Centrum för Idrottsskadeforskning och utbildning (Karolinska Institutet) har vi skapat en kreativ miljö där det bedrivs klinik, forskning och utbildning under samma tak.

Vi är ett sammansvetsat rehabteam på 40 fysioterapeuter och arbetar i moderna stora lokaler uppdelat på två enheter, en på Sophiahemmet och en vid Globen. Rehabenheterna har ett mycket nära samarbete med ortopeder på mottagning och operation.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete som fysioterapeut inom vårt försäkringsteam hos oss innebär att undersöka, diagnostisera och behandla patienter med problem från rörelsestödjeorganen. Vi behandlar också akuta skador och överbelastningsskador. 

Vår grundtanke bygger på att varje patients behandling är individuell och även idrottsspecifik där det behövs.

Kvalifikationer

Vår verksamhet, som ständigt är under utveckling, kräver förutom ett brinnande intresse för idrottsmedicin och ortopedi att du är en flexibel, effektiv och stresstålig person som gillar utmaningar. Du ska vara trygg i dig själv och ha ett glatt humör och kunna peppa dina kollegor, då vår goda arbetsmiljö är en ledstjärna för oss i vårt arbete på avdelningen.

Du behöver ha en stor tilltro till teamarbete som är av yttersta vikt i vårt dagliga arbete. Vi strävar efter att varje enskild patient ska få ett kompetent och professionellt bemötande och följer regelbundet upp detta för att hålla en mycket god omvårdnad av alla patienter.

Villkor

Leg. fysioterapeut

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning: Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad: 50-100%

Lön: Timlön alt. konsultarvode

Tillträde: Enligt önskemål

Kontaktperson Capio

Maria Hållander , Tel:084062202

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Fysioterapeut/sjukgymnast
Capio Rehab Orust
2019-08-31
Fysioterapeut/sjukgymnast
Capio Vårdcentral Enköping
2019-07-12
Leg fysioterapeut
Capio Geriatrik
2019-07-11
Leg fysioterapeut
Capio Geriatrik
2019-07-10
Legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut
Capio Lundby Närsjukhus
2019-07-07
Fysioterapeut till Capio Läkarhus Hjortmossen
Capio Läkarhus Hjortmossen
2019-07-03
Specialistutbildad fysioterapeut till smärta och utmattning
Capio Psykiatri
2019-06-30
Lymfterapeut
Capio Rehab Nynäshamn
2019-06-29