Medicinsk sekreterare till Medicinska sekreterarenheten

Sista ansökningsdag: 2020-03-01   

Publicerades: 2020-01-31

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 290 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin har utsett Capio S:t Görans Sjukhus till ”Bästa mindre sjukhus 2019”.
Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Vi har en attraktiv poänglönemodell, ”S:t Göranmodellen”, och erbjuder en mängd förmåner för medarbetare via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Medicinska sekreterarenheten är en egen enhet där det ingår 46 medicinska sekreterartjänster. Enheten har i uppdrag att ge vårdadministrativt stöd till fyra av sjukhusets tolv kliniker, Akutmedicinkliniken, Hjärtkliniken, Medicinkliniken och Neurologiska kliniken. Enheten leds i dagsläget av en enhetschef och en biträdande enhetschef, men under våren kommer ytterligare en biträdande anställas för att utöka ledningen. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Den sammanhållna sekreterarenheten möjliggör ett flexibelt nyttjande av de administrativa resurserna för att bemöta våra fyra klinikers behov av administrativt stöd.  

Vi söker dig som är medicinsk sekreterare och vill arbeta med att ge service till både slutenvården och öppenvården inom Neurologiska kliniken. Du kommer att vara placerad på en vårdavdelning tillsammans med tre andra medicinska sekreterare och även ha ett nära samarbete med vårdpersonalen på kliniken.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter är journalskrivning med tillhörande DRG-registrering, utskrift av brev/intyg och remisser, post- och remisshantering, veckovis uppföljning och kvalitetssäkring. Du förväntas vara delaktig vid enhetens och verksamhetens möten och systematiska förbättringsarbeten för att få en förståelse och därmed kunna bidra till enhetens och verksamhetens utveckling. Du kommer vid behov arbeta gränsöverskridande mellan de fyra klinikerna och dela det gemensamma ansvaret för att upprätthålla patientsäkerheten i och med att skriva journaler och säkerställa intäkterna i form av DRG-registrering.

Capio S:t Görans sjukhus använder sig av journalsystemet Cambio Cosmic och digital diktering.

Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande och omväxlande arbete med stora utvecklingsmöjligheter utifrån de behov som finns på din placering samt inom enheten. Du kommer att ha ett nära samarbete med medicinska sekreterare inom enheten. Som anställd inom enheten erbjuds du bra introduktion, individuell kompetensutveckling och subventionerad friskvård samt kostnadsfritt gym i sjukhusets lokaler. Möjlighet till att arbeta på distans med journalskrivning en del av arbetstiden kan komma att erbjudas på sikt beroende på placering och utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad medicinsk sekreterare, vi söker både dig som är nyutexaminerad och dig som är erfaren och trygg i din roll för att bidra till att fortsätta ha en balans och dynamik inom enheten. Vi vill bibehålla och utveckla en lärande organisation genom att ha en mixad enhet. Goda kunskaper i svenska språket och medicinsk terminologi är ett krav. Erfarenhet av Cosmic och slutenvård liksom utbildning i DRG är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att arbeta i en miljö med varierande arbetsuppgifter och skiftande intensitet. Tjänsten ställer krav på stor flexibilitet, förståelse för klinikernas/enhetens behov, god initiativförmåga och en känsla för att se till helheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och hög servicekänsla. Du är noggrann och kan organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt och effektivt sätt. Du är öppen för utveckling i arbetet och gillar att arbeta för ständiga förbättringar i verksamheten och att utvecklas i din yrkesroll. Vi värdesätter ett positivt förhållningssätt till arbetskamrater och övriga yrkesgrupper. Ett gott bemötande är en självklarhet i vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Därutöver har du en positiv grundinställning och delar Capio S:t Görans sjukhus värderingar; Du är viktig – din åsikt gör skillnad, Vi är nyfikna och modiga, Vi vill alltid bli bättre.

Ansökan

Varmt välkommen med CV och personligt brev senast 2020-03-01. Intervjuer kommer att ske fortlöpande vilket kan innebära att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 39,5 timmar per vecka

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Madeleine Tod, Enhetschef, Tel:08-58703423

Hanna Köhlmark, Biträdande enhetschef, Tel:08-58702885

Facklig företrädare

Tina Ramén, ombud Vision, Tel:08-58701546

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Medicinsk sekreterare
Capio Novakliniken Sjöstaden Ystad
2020-04-06
Medicinsk sekreterare
Capio Hälsocentral Brynäs
2020-03-31
Capio Pelarbacken söker medicinsk sekreterare för sommarvikariat
Capio Psykiatri
2020-03-31
Vårdadministratör
Capio Geriatrik
2020-03-20
Medicinsk sekreterare för opererande specialiteter
Capio Lundby Närsjukhus
2020-03-01
Capio söker Medicinsk sekreterare till Öppenvårdsmottagning
Capio Psykiatri
2020-02-28