Nyfiken och modig FoU-chef till Capio S:t Görans Sjukhus

Sista ansökningsdag: 2019-11-10   

Publicerades: 2019-10-10

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 200 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 270 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2017 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify. Vi kan erbjuda nybyggda personalbostäder, 1:or och 2:or, nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Vi söker nu en ny ledare och FoU-chef som vill vara med och utveckla och driva framtidens sjukvård tillsammans med oss med fokus på forskning och utbildning, utveckling och innovation på Capio S:t Görans Sjukhus. Vår nuvarande FoU-chef PA Dahlberg går nu efter många framgångsrika år på Capio S:t Görans Sjukhus i pension. Vi söker nu därför PA:s efterträdare och du har därmed möjlighet att bli del av vårt fantastiska ledningsteam på Capio S:t Görans Sjukhus.

Forskning, utbildning, utveckling och innovation är en viktig del av vårt uppdrag och vår verksamhet på sjukhuset. Vårt mål inom FoU är att aktivt bidra till kunskapsutveckling och kontinuerligt införliva ny kunskap i vår verksamhet för att skapa ett lärande i organisationen och en bättre vård för våra patienter. Vi har som strategi att genom ett datadrivet arbetssätt kontinuerligt utveckla vår verksamhet. 

Ditt uppdrag 

Att vara chef på Capio S:t Görans Sjukhus innebär att du delar vår passion för utveckling, att hela tiden se möjligheterna för hur vi kan bli bättre och att jobba tillsammans i team för att ta hand om våra patienter på sjukhuset. Vi har en stark kultur, där vi hjälps åt att lyckas – och fantastiska medarbetare.

Vi utgår ifrån patienternas behov. Vi utvecklar tydliga arbetssätt, som vi hela tiden mäter, följer upp och utvärderar, för att se hur det går och hur vi kan bli bättre. En stark forskning och innovation stimulerar utveckling av verksamhet och medarbetare. Det gäller både kvalitet och produktivitet. Du kommer också att arbeta mer strategiskt med hur FoU-avdelningen och sjukhuset ska utvecklas på sikt. Strategiskt bedrivs Capio S:t Görans forskning inom kliniskt patientnära och translationell forskning samt kring innovationer för framtidens vård inklusive nya arbetssätt i vården. 

Som FoU-chef arbetar du för att stärka sjukhusets arbete inom området och samverkar med ledande aktörer, såväl inom Region Stockholm, genom förankringen med KI som nationellt och internationellt genom parter inom näringsliv, myndigheter och Ramsay-koncernen. Uppdraget innefattar också att verka för att stärka och främja forskning, utveckling, utbildning och innovation i samverkan med övriga verksamheter inom sjukhuset.

Capio S:t Görans Sjukhus arbetar idag enligt en decentraliserad modell där FoU och den kliniska verksamheten samverkar och gemensamt bidrar till utvecklingen och genomförandet. Ditt huvuduppdrag är att skapa förutsättningar för undervisning och forskning samt leda arbetet med universitetssjukvårdsprocessen för sjukhuset. Vi befinner oss nu i en spännande tid där vi ser en ökad betydelse för FoU-frågorna och där vi arbetar nära tillsammans med Region Stockholm för att stärka vårt deltagande i regionens utbildningsuppdrag och patientnära forskning.  

Din bakgrund

Vi söker dig som är en aktiv och driven forskare. Vi tror att du är disputerad, akademiskt välmeriterad läkare med god erfarenhet av FoU-arbete inom såväl inom forskning som utbildning med aktiv anknytning till något av landets medicinska universitet, företrädelsevis Karolinska Institutet. 

Du har skaffat dig en gedigen förankring inom sjukvården, vi tror i första hand att du är läkare och har en god kunskap om relevanta parter och myndigheter. Du är nyfiken och modig - och har ett stort intresse för utveckling och förbättring.

Vill du veta mer? Kontakta gärna Sofia Palmquist, VD på Capio S:t Görans Sjukhus, kontaktuppgifter nedan.

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Sofia Palmquist, VD, Tel:sofia.palmquist@capiostgoran.se

Petra Elisson, HR-konsult Rekrytering, Tel:08-58702023

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Verksamhetschef till Capio Sjöbo och Veberöd
Capio Närsjukvård Region Syd Väst
2019-11-18
Verksamhetschef till Neurologiska kliniken
Executive
2019-11-17