Psykolog

Sista ansökningsdag: 2019-11-29   

Publicerades: 2019-09-02

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Välkommen till Capio Vårdcentral Kungsholmen, centralt belägen ett stenkast från Stockholms stadshus. Vårdcentralen har i dagsläget ca 11 000 listade och vi är ett drygt 20-tal medarbetare med nära kontakt och korta beslutsvägar. Alla tjänster är besatta med ordinarie befattningshavare och förutom specialister i allmänmedicin finns geriatriker i hemsjukvården, AT/ST-läkare, mottagnings- och distriktssköterskor, undersköterskor, psykologer och kurator. Vårdcentralen är i ett utvecklingsskede med stor tillströmning av nya patienter. Vi har under de senaste åren byggt upp sköterskeledda mottagningar för diabetes och astma/KOL samt en äldremottagning. Teamarbete är centralt i vår vardag och vi arbetar med sambedömning av våra patienter vid dagliga ronder där alla professioner medverkar. Vi har även en egen onlinetjänst för våra patienter där de får rådgivning och hjälp direkt via Kungsholmens egen chatt. Vi har stort fokus på psykisk ohälsa och i vårt uppdrag ingår även att ta hand om barn och unga. Vi har en rehabkoordinator med i teamet och vi bedriver internet-KBT.

Beskrivning av tjänst

Arbetssätt hos oss

Internet-KBT och chatt

Vi har under året även infört internet-KBT och chattmöjlighet vilket innebär att vi kan erbjuda evidensbaserad behandling till än fler patienter.

Integrerad Beteendehälsa (IBH)

En av de stora förändringarna är att vi implementerat IBH. I praktiken innebär detta att de samtalsterapeutiska kompetenserna numera ingår i första linjens vård för patienter med psykisk ohälsa. Det är du som psykolog som tar patientens första bedömningssamtal. Patientbesöken är 30 minuter långa och behandlingstiden är ofta inte längre än 1-5 besök. För att kunna erbjuda snabb hjälp åt patienter som är i behov av detta, är vissa tider reserverade för att kunna bokas inom 24 timmar.

Vi har under året befunnit oss på en förändringsresa med ett tydligt mål: att kunna erbjuda en mer modern och patientcentrerad vård. Vi har infört nya arbetssätt och vi kan glädjande nog redan se positiva effekter - både för våra medarbetare och för våra patienter. Vi har ökat vår tillgänglighet för patienter med psykisk ohälsa avsevärt: vi är lätta att nå och har inga köer.

Vi behöver nu förstärka vårt team med en psykolog som vill vara med på den fortsatta resan. Är det kanske du som är vår nya kollega?

Är du legitimerad psykolog och tycker att detta låter intressant?

Då vill vi gärna höra ifrån dig!

Du som söker har arbetat med KBT och det är positivt om du även har erfarenhet av arbete på vårdcentral. Du kommer att få utbildning i IBH och internet-KBT på plats så det är inte ett krav att du arbetat med detta tidigare. Något som däremot är helt avgörande är att du är intresserad av den digifysiska utvecklingen och en vilja att vara med och driva detta arbete framåt. Vi ser gärna att du har tre års yrkeserfarenhet, då du kommer att handleda PTP -studenter.

Övrig information

Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Kontaktperson Capio

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Capio psykiatri i Linköping söker leg psykolog
Capio Psykiatri
2019-12-07
Psykolog
Capio Citykliniken Halmstad
2019-11-29
Leg. Psykolog
Capio Läkarhus Stenungsund
2019-11-28