PTP-psykolog

Sista ansökningsdag: 2021-12-03   

Publicerades: 2021-11-10

Om oss

Capio Närsjukvård erbjuder primärvård inom allmänmedicin och specialistsjukvård på uppdrag av 13 landsting och regioner. Vi har mottagningar på drygt 100 platser från Ystad i söder till Umeå i norr. Utöver ett brett utbud av tjänster inom primärvård erbjuder vårdcentralerna närliggande tjänster som exempelvis barnhälsovård och mödravård, arbetsterapi och fysioterapi. Dessutom erbjuds specialistsjukvård inom bland annat urologi, kardiologi, allmänkirurgi och ortopedi vid ett flertal av Capio Närsjukvårds enheter.

Capio Vårdcentral/Rehab Almö är en välfungerande mottagning som ligger på vackra ön Tjörn, nära Tjörnbron och bussterminalen Myggenäs korsväg. Hos oss arbetar du i fina lokaler med BVC, REHAB, VÅRDCENTRAL och medicinsk fotvård i samma lokaler. Här har du nära till både hav och natur. Vi har drygt 5700 personer listade hos oss och vi som arbetar här är ett glatt gäng på ca 23 medarbetare.


Beskrivning av tjänst

Arbetsbeskrivning

Dina närmaste kollegor kommer vara Linnea och Sofia, Sofia är även regional PLA inom Capio och det är hon som kommer vara din PTP-handledare. Ni som psykologer går också i extern handledning för att främja patientarbetet, ert välmående och utveckling inom psykoterapi. Capio Almö är en positiv och utvecklande arbetsplats med tydligt patientfokus.

Vi är en mindre vårdcentral där vi arbetar i nära team med övrig personal och där du är en mycket värdefull del. För oss är det viktigt med hög tillgänglighet till psykolog och vi har därför utvecklat ett nydanande arbetssätt där psykologens roll är väsentlig. Detta har lett till att vi inte har några väntetider till psykolog, samtidigt som psykologernas arbetsbelastning är hållbar.

Du har stor möjlighet att utveckla/utforma din vardag. Vi arbetar både fysiskt och digitalt. Vår organisation bygger på den lokala enhetens självstyre med engagemang och delaktighet från medarbetare vilket leder till korta beslutsvägar. Samtidigt finns en större organisation i bakgrunden som ger stöd och möjlighet till utveckling och erfarenhetsutbyte.

Som PTP-psykolog kommer du att ingå i regionens PTP-program, vilket innebär regelbundna utbildningsdagar samt träffar med andra PTP-psykologer. Arbetsplatsen är kvalitetscertifierad och godkänd av Socialstyrelsen.

 

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår:

- att bedöma och behandla lindrig och medelsvår psykisk ohälsa

- att möta patienter från 6 år och uppåt, med tyngdpunkt på vuxna

- att utifrån din bedömning av vårdnivå remittera/ hänvisa till annan instans

- att för en patient med behov av samordnade rehabiliteringsinsatser verka för att

rehabiliteringsprocessen sker samordnat med patientens övriga behandlingar

- att utveckla arbetssätt där hög tillgänglighet och kvalitetssäker vård prioriteras

- att utveckla och ge patientutbildningar utifrån patienters behov, tex Stress, Sömn, Ångest

- att vara vårdcentralens kompetens inom det psykologiska fältet, genom rådgivning/ konsultation/

handledning till övrig personal

Kvalifikationer

Du som söker PTP-tjänstgöring ska ha en godkänd psykologexamen, gärna med utbildning i kognitiv beteendeterapi.  Tidigare erfarenhet från arbete i primärvård är meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet där bland annat personlig mognad, integritet och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Efter överenskommelse

Kontaktperson Capio

Karin Olsson, Verksamhetschef, Tel:073-7070012

Sofia Eithun Rönning, Psykolog, Tel:076-2096530

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.