Specialiserad Leg fysioterapeut inom Idrottsmed/Ortopedi/OMT Rehab Globen

Sista ansökningsdag: 2020-10-31   

Publicerades: 2020-09-16

Om oss

Capio Artro Clinic bildades 1992 som en del av S:t Görans sjukhus. Sedan 2006 är kliniken lokaliserad på Sophiahemmet i centrala Stockholm och från 2015 finns vi även vid Globenområdet. Vi bedriver en högspecialiserad ortopedisk verksamhet inom området artroskopisk kirurgi och höft- och knäproteskirurgi. Utöver den rena ortopedin med mottagningsarbete och operation så driver kliniken också en av Stockholms största specialistverksamheter inom fysioterapi med inriktning mot idrott och ortopedi. Totalt arbetar ca 50 fysioterapeuter på våra rehabenheter vid Sophiahemmet och Globen.

Vår målgrupp är patienter med skador och problem i knä, höft, axel, fotled eller armbågar. Vårt signum är den artroskopiska kirurgin och sedan 2017 är kliniken också verksam inom Region Stockholms vårdval för höft- och knäplastiker. Höft- och knäproteskirurgin har gett en god komplettering till vårt utbud, där vi nu kan ta hand om patienter i alla åldrar och där vi ännu mer kan nyttja vår fina fysioterapiverksamhet till att bygga goda processer kring patienten.

Kliniken har ett samarbete med Centrum för Idrottsskadeforskning och Utbildning (CIFU), Karolinska Institutet och tillsammans med CIFU har vi skapat en kreativ miljö där det bedrivs klinik, forskning och utbildning under samma tak inom Sophiahemmets område.

Capio Artro Clinic har byggt upp en verksamhet i världsklass, där fokus är på patienten och personalen. En arbetsplats där vi bedriver vård av högsta kvalitet och med ett stort engagemang. Vi är övertygade om att det är ett vinnande koncept. För att åstadkomma detta är vi beroende av kunniga och ansvarstagande medarbetare, för att tillsammans skapa en attraktiv arbetsplats.

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Vår främsta målgrupp är patienter med motions- och idrottsrelaterade skador. Det är allt från elitidrottaren till vardagsmotionären med skador i och intill knä, axel, fotled, höft eller armbågar som behandlas. Sedan 2017 opererar även kliniken höft- och knäplastiker. Tillsammans med Centrum för Idrottsskadeforskning och utbildning (Karolinska Institutet) har vi skapat en kreativ miljö där det bedrivs klinik, forskning och utbildning under samma tak.

Vi är ett sammansvetsat rehabteam på ca 15 specialiserade fysioterapeuter som arbetar i moderna lokaler vid Globen. Rehabenheten har ett mycket nära samarbete med ortopeder på mottagning och operation på Sophiahemmet.

Som fysioterapeut/sjukgymnast hos oss har du tillgång till egen laptop med möjlighet att jobba hemifrån, telefon och receptionist/koordinator som bokar in nybesök. Vi arbetar efter en produktionsmodell där du har stora möjligheter att själv bestämma hur dina dagar och arbetstider ska se ut. 

Arbetsuppgifter

Ditt arbete som specialiserad fysioterapeut hos oss innebär att undersöka, diagnostisera och behandla patienter med problem från rörelsestödjeorganen. Vi behandlar också akuta skador och överbelastningsskador.

Vår grundtanke bygger på att varje patients behandling är individuell och även idrottsspecifik där det behövs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialiserad fysioterapeut/sjukgymnast inom idrottsmedicin/ortopedi/OMT.
Vår verksamhet, som ständigt är under utveckling, kräver förutom ett brinnande intresse för idrottsmedicin och ortopedi att du är en flexibel, effektiv och stresstålig person som gillar utmaningar. Du ska vara trygg i dig själv och ha ett glatt humör och kunna peppa dina kollegor, då vår goda arbetsmiljö är en ledstjärna för oss i vårt arbete på avdelningen.

Du behöver ha en stor tilltro till teamarbete som är av yttersta vikt i vårt dagliga arbete. Vi strävar efter att varje enskild patient ska få ett kompetent och professionellt bemötande och följer regelbundet upp detta för att hålla en mycket god omvårdnad av alla patienter.

 

Rekrytering sker löpande. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad: 50-100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Mia Forsberg, Tel:0700028183

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Skåne län
Capio Citykliniken Båstad
2020-10-14
Västra Götalands län
Capio Vårdcentral Mölndal
2020-09-30
Stockholms län
Capio Palliativ vård
2020-09-25