ST-studierektor/ST chef

Sista ansökningsdag: 2021-10-01   

Publicerades: 2021-09-07

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 290 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin har utsett Capio S:t Görans Sjukhus till ”Bästa mindre sjukhus 2019”.
Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Vi har en attraktiv poänglönemodell, ”S:t Göranmodellen”, och erbjuder en mängd förmåner för medarbetare via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Neurologiska kliniken har ca 120 medarbetare, inklusive 22 anställda läkare varav 7 är ST läkare, två underläkare före AT.

Neurologiska kliniken har ett brett akut uppdrag och är organiserad i tre enheter, med totalt 34 vårdplatser. Vi arbetar med flödesansvariga team ledda av en läkare. Vi har på sjukhuset ett mycket bra samarbete mellan sjukhusets övriga kliniker. Vi direktinlägger 94% av alla patienter är med misstanke om stroke och slutvårdar 99% (Riksstroke 2020). På vår klinik utreder vi också patienter med misstänkt epilepsi, neuroinflammatorisk sjukdom, observerar patienter med svår huvudvärk/migrän, diagnosticerar yrsel och vårdar patienter med andra neurologiska symtom som behöver inneliggande vård. Vår medelvårdtid är drygt 3 dygn. Vi har en mottagningsverksamhet sedan flera år och under 2021 har vi öppnat en dagvårdsavdelning som flyttat in i större lokaler. På dagvården utreder vi patienter multiprofessionellt och ger infusionsbehandlingar för ex MS.

Vår största tillgång är våra kunniga och engagerade medarbetare. De är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda bästa möjliga vård till våra patienter, men också för att vi ska kunna skapa en bra arbetsmiljö för varandra.

Neurologiska kliniken växer med ökande akutflöden och uppdrag. Sjukhusets FoU verksamhet utvecklas och vi blev en USV enhet vid årsskiftet 2021, och därmed en del av universitetssjukvården i Region Stockholm. Det stora patientflödet ger goda förutsättningar till kliniska projekt och bra underlag för forskning.

Vi söker nu en läkare som brinner för utbildning och undervisning av kollegor! Är du vår nya ST studierektor/ST chef som vill driva utbildningsfrågor vid Neurologiska kliniken?

 

Beskrivning

Som ST studierektor/ST chef har du ansvar för ST läkarna och vikarierande underläkare på Neurologiska kliniken. Du rapporterar till verksamhetschefen.

Du kommer att hålla medarbetar- och lönesamtal samt ha ansvar för avvikelsehanteringen som rör samma grupp. Du adjungeras regelbundet som medlem i klinikens ledningsgrupp där du deltar för att driva utvecklingsfrågorna. Tjänsten som ST studierektor/ST chef hanteras på 20%. Övrig tid kliniskt arbete då vi ser vikten av din dagliga närvaro i verksamheten.

 

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker är specialistläkare. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap och är handledarutbildad.

Som person och ledare är du närvarande och har ett stort intresse för människor och utbildning. De

personliga förmågor och egenskaper vi värderar högt i den här rollen är

  • Samarbete
  • Personlig mognad
  • Strukturerad

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid

Sysselsättningsgrad: 20

Lön: fast

Tillträde: 1 november

Kontaktperson Capio

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.