Strategisk projektledare för utveckling av framtidens sjukvård

Sista ansökningsdag: 2019-08-04   

Publicerades: 2019-07-01

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 200 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 270 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2017 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify. Vi kan erbjuda nybyggda personalbostäder, 1:or och 2:or, nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Vill du vara med och utveckla framtidens sjukvård på Capio S:t Görans Sjukhus som strategisk projektledare, tillhörande Utvecklingsgruppen?

Beskrivning

Rollen som Projektledare för Utvecklingsgruppen är både strategisk och operativ, och du förväntas leda och delta i det övergripande utvecklingsarbetet på Capio S:t Görans Sjukhus. Du arbetar nära med och rapporterar till chefen för Utvecklingsgruppen, som sitter i sjukhusets ledningsgrupp.

Utvecklingsgruppen stödjer utvecklingen av Capio S:t Görans Sjukhus i nära samverkan med vårdverksamheterna och stödfunktionerna. Då Utvecklingsgruppen är involverad i många sjukhusövergripande projekt, innebär projektledarrollen ett nära samarbete med medarbetare som dagligen arbetar med vård och de angränsande stödfunktionerna.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att leda komplexa förändringsprojekt, förenkla det komplexa, prioritera, kommunicera, engagera och samverka för att utveckla vår verksamhet. I din roll kommer du att facilitera och stödja kort- och långsiktig utveckling av verksamheten, såväl vårdnära som stödfunktioner. Det innebär att löpande koordinera och prioritera utvecklingsinitiativ i samverkan med bl a sjukhusets stödfunktioner/ledning.

Ditt första uppdrag är att leda ett för sjukhuset mycket prioriterat projekt - att skapa moderna förutsättningar för våra bemanningsprocesser och implementera nya system för lön och bemanning.

Andra viktiga arbetsuppgifter är omvärldsbevakning samt kunskapshantering för att kontinuerligt förbättra sjukhusets kompetens, struktur och stöd, till utvecklingsarbetet.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning som civilingenjör, civilekonom, läkare eller motsvarande med gedigen erfarenhet inom relevanta kompetensområden, där strategisk och operativ utveckling har varit viktiga delmoment.

Sedan tidigare är du van vid att arbeta med förändringsarbete som extern eller intern projektledare i stora organisationer och komplexa miljöer där höga krav ställs på att snabbt sätta dig in i komplexa sammanhang med olika intressenter och perspektiv, och utifrån detta ta fram tydliga beslutsunderlag och genomföra förändringar.

Arbete i näringslivet i kombination med erfarenhet från sjukvården eller annan verksamhet inom hälso- och sjukvårdssektorn är meriterande.

Som person är du lyhörd, du är drivande och har god förmåga att lyssna och kommunicera samt leda och coacha andra människor. Du är diplomatisk och har en utpräglat god förmåga att hantera åsiktsskillnader och ser vikten av att skapa ett gott, öppet och konstruktivt klimat. Du är nyfiken och modig  

Du är pragmatisk och hittar självständigt nya lösningar och sätt att hantera komplexa situationer. Du är en ”doer” som vill få effekt av det du gör.

Du tycker om ett högt tempo och en dynamisk arbetssituation där dina arbetsuppgifter förändras och prioriteras om samtidig som du har förmågan att behålla helhetssynen. Du uppskattar att ha många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter samtidigt som du är strukturerad och en god organisatör.

Du har erfarenhet av att leda digitaliseringprojekt och har en stor erfarenhet av att leda verksamhetsförändringsprojekt med stor del IT.

Du är helt självgående vilket gör att du kan lägga fokus på att leda och coacha medarbetare att som team leverera mot högt ställda krav.

Du är nyfiken och modig samt har en vilja att hela tiden bli bättre.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.

Ansökan

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Sofia Palmquist, VD, Tel:sofia.palmquist@capiostgoran.se

Facklig företrädare

Bengt Sparrelid, SACO, Tel:08-58 70 19 21

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.