Strategisk projektledare för utveckling av framtidens sjukvård

Sista ansökningsdag: 2019-12-08   

Publicerades: 2019-11-06

Om oss

Capio S:t Görans sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Capio AB (publ), och är det första privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Capio S:t Görans sjukhus är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 200 anställda, 340 vårdplatser och vi tar emot drygt 270 000 besök om året. Tidningen Dagens Medicin utsåg 2017 Capio S:t Görans Sjukhus till Årets bästa sjukhus i kategorin mindre sjukhus. Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Sjukhuset erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag och tillgång till ett gratis gym. Du får också tillgång till en mängd olika erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify. Vi kan erbjuda nybyggda personalbostäder, 1:or och 2:or, nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Vill du vara med och utveckla framtidens sjukvård på Capio S:t Görans Sjukhus som projektledare i Utvecklingsgruppen?

Beskrivning

Rollen som Projektledare innebär att du kommer att leda sjukhusövergripande och strategiskt viktiga projekt på Capio S:t Görans Sjukhus.

Du ingår i Utvecklingsgruppen som stödjer utvecklingen av Capio S:t Görans Sjukhus i nära samverkan med vårdverksamheterna och övriga stödfunktioner. Du rapporterar till chefen för Utvecklingsgruppen, som sitter i sjukhusets ledningsgrupp.

Projektledarrollen innebär ett nära samarbete med övriga medarbetare i Utvecklingsgruppen, medarbetare som dagligen arbetar med vård samt övriga stödfunktioner.

Arbetsuppgifter

Som projektledare kommer du att leda komplexa sjukhusövergripande förändringsprojekt. I rollen ligger en förmåga att förenkla det komplexa, kommunicera, engagera och samverka för att utveckla vår verksamhet. I din roll kommer du att facilitera och stödja kort- och långsiktig utveckling av verksamheten, såväl vårdnära verksamhet som stödfunktioner.

Andra viktiga arbetsuppgifter är omvärldsbevakning samt kunskapshantering för att kontinuerligt förbättra sjukhusets kompetens, struktur och stöd avseende projektledning. I rollen ligger också att vara ett stöd till de medarbetare som har projektledarroller inom enskilda kliniker eller stödfunktioner.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning som civilekonom, civilingenjör eller motsvarande alternativt läkare eller sjuksköterska.

Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som projektledare.

Arbete i näringslivet i kombination med erfarenhet från sjukvården eller annan verksamhet inom hälso- och sjukvårdssektorn är meriterande.

Du har en stark analytisk förmåga och har gärna erfarenhet av att leda förstudier/behovsanalyser och utifrån detta ta fram tydliga beslutsunderlag.

Du har gärna arbetat med processkartläggning och processutveckling, särskilt av administrativa processer.

Du har gärna erfarenhet av att leda införandeprojekt/förändringsarbete i komplexa sammanhang med olika intressenter och perspektiv.

Du har gärna erfarenhet av att leda verksamhetsprojekt med stor del IT,  digitalisering av processer eller införande av systemstöd.

Som person är du lyhörd och har god förmåga att lyssna och kommunicera samt leda och coacha andra människor. Du är diplomatisk och har en god förmåga att hantera åsiktsskillnader och ser vikten av att skapa ett gott, öppet och konstruktivt klimat.

Du är drivande och pragmatisk och hittar självständigt nya lösningar och sätt att hantera komplexa situationer. Du är en ”doer” som vill få effekt av det du gör.

Du tycker om ett högt tempo och en dynamisk arbetssituation där dina arbetsuppgifter förändras och prioriteras om samtidigt som du har förmågan att behålla helhetssynen. Du uppskattar att ha många kontaktytor och parallella arbetsuppgifter samtidigt som du är strukturerad och en god organisatör.

Du är självgående vilket gör att du kan lägga fokus på att leda och coacha medarbetare att som team leverera mot högt ställda krav.

Du är nyfiken och modig samt har en vilja att hela tiden bli bättre.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt.

Ansökan

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Individuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Christian Kylander, Chef Utvecklingsgruppen, Tel:08-58701850

Charlotta Wallander, Projektledare, Tel:08-58702068

Facklig företrädare

Bengt Sparrelid, SACO, Tel:08-58 70 19 21

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.