Systemförvaltare inom IT med erfarenhet av projektledning.

Sista ansökningsdag: 2020-06-07   

Publicerades: 2020-05-13

Om oss

Capio Specialistkliniker omsätter ca 1,1miljarder kronor, och har över 800 medarbetare.
Inom Specialistkliniker är verksamheterna grupperade i fyra områden; lokala sjukhus, ögonsjukvård, psykiatri samt övriga somatiska specialiteter.

Beskrivning av tjänst

Systemförvaltare inom IT med erfarenhet av projektledning - vill du vara med och digitalisera vår verksamhet?

Capio Specialistkliniker står ständigt inför nya utmaningar och befinner sig i en händelserik fas. Affärsområdet har nu ett behov av att ersättningsrekrytera denna tjänst – då vår tidigare kollega går vidare till andra uppdrag inom koncernen. Denna rekrytering ger Capio Specialistkliniker ytterligare möjlighet att utveckla verksamheten – digitalisering av befintliga processer samt etablering av nya innovativa lösningar som stödjer det dagliga arbetet såväl som standardisering av bastjänsterna inom IT och våra system.

Du kommer att samarbeta med andra kollegor inom staben från flera olika områden (HR, ekonomi, affärsutveckling, kvalitet) samt tillsammans med IT-chefen. Du kommer att vara en viktig del av förvaltningen av våra system samt länk till samtliga IT-kollegor inom affärsområdets verksamheter och till Capio Support, som är vår interna drift- och supportorganisation. Kontinuerlig dialog med leverantörerna av våra system kommer vara en viktig del av ditt arbete. Även uppdrag inom andra affärsområden kommer att förekomma, speciellt Capio Ortopedi som vi har ett nära samarbete med. Samverkan med relevanta Sverigegemensamma förvaltningsforum kommer också förekomma och ge dig en möjlighet att delta i den övergripande systemförvaltningen inom Capio.

Tjänsten innebär periodvis en del resande, främst inom Sverige. Placering på vårt kontor på Södermalm i Stockholm.

Arbetsuppgifter

SYSTEMFÖRVALTNING

 • Driva och delta i implementeringen av vår uppdaterade systemförvaltningsmodell
 • Proaktivt arbeta för att förbättra och effektivisera systemstödet till verksamheterna
 • Leda och stödja teknisk kravställning, behovskartläggning och upphandling av gemensamma system.
 • Tillsammans med systemförvaltare från verksamheten aktivt förvalta utvalda system, på uppdrag av systemägarna

Exempel på system som är under aktiv förvaltning:

 • Centuri – vårt lednings- och avvikelsehanteringssystem.
 • Capio Videomöte – plattform för videomöten med våra patienter.
 • Cambio Cosmic – journalsystem som används av flera av våra verksamheter.
 • CSAM Picsara – bildhanteringssystem för våra verksamheter som hanterar bilder som en del av vårdprocessen.

PROJEKTLEDNING

 • Planering och projektledning av IT-relaterade projekt inom Capio Specialistkliniker.
 • Driva implementering av nya system.
 • Leda de tekniska delprojekten vid uppstart och förvärv av nya Capio-verksamheter.

Exempel på projekt som pågår är:

 • Robotisering av administrativa processer.
 • Breddinförande av möjligheten att boka besökstider för patienter, via webben.
 • Utökad användning av videomöten för patienter.
 • Arkivering av våra gamla journalsystem i ett gemensamt e-arkiv.

UTBILDNING

 • Sprida och dela med sig av kunskap om IT och system till personalen som jobbar ute i våra verksamheter.
 • Bidra med kunskap och information i forum för IT-ansvariga och IT-ombud ute i verksamheterna.

UTVECKLING

 • Kontinuerligt arbeta med att förbättra systemen och utveckla vår systemförvaltning.
 • Bidra till att utveckla hur vi bedriver våra projekt och vår kravställning på systemlösningar.
 • Stötta och lägga grunden för digitaliseringen som en del i verksamheternas fortsatta utveckling och effektivisering.

Önskad profil för att trivas med rollen

Vi tror att du har en utbildning inom IT med tekniskt fokus samt systemförvaltning, projektledning eller liknande utbildning/erfarenhet. Du har god kunskap om verksamhetsnära IT med några års arbetslivserfarenhet med gedigen teknisk kunskap. Du har arbetat i flera separata förvaltningsgrupper och i dessa har du axlat ansvaret för den tekniska sidan. Även om du inte arbetat inom hälso- och sjukvården tidigare, är det något som du har ett intresse för, vilket fick dig nyfiken på denna tjänst.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter egenskaper som flexibilitet, struktur, ansvarstagande och högt driv kring frågor och projekt så att saker händer. Din förmåga att se till vad som är bäst för helheten gör att du även går in och arbetar operativt när det behövs. Genom att du är prestigelös, lyhörd samt har ett gott omdöme och integritet, så har du lätt för att samarbeta med andra och inser att du till stora delar har en servicefunktion mot övriga verksamheter. Då du har en förmåga att kunna analysera, lyfta problem tidigt och vara tydlig i din kommunikation ser du till att eventuella hinder inte växer sig alltför höga.

Vi tror att du har goda kunskaper kring Office 365, speciellt Excel, Powerpoint, Word och även SharePoint, för att kunna hantera förvaltningsuppdraget men även för att kunna kommunicera vad som sker inom respektive förvaltning och projekt. Eftersom Capio är del av en internationell koncern kommer du behöva kunna göra detta både på engelska och svenska, i både tal och skrift.

Har du erfarenhet av andra systemförvaltningsmodeller, projektledningsverktyg och processer är det något som vi gärna ser att du delar med dig av, för att kunna utveckla vår förvaltning- såväl som kravställningsmetodik, då du kommer att vara en förebild och ambassadör för hur vi driver vår systemförvaltning i framtiden.

Provanställning i 6 mån.

Vill du bli en del av vårt stolta team? Välkommen med din ansökan!

Klicka på "Ansök nu" och bifoga ditt CV och personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta IT-chef Jonas Rosén på jonas.rosen@capio.se eller 070-877 58 89.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Månadslön

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Jonas Rosén, Tel:0708-775889

Om Capio

Capio är en nordisk vårdgivare som erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark.  Den fysiska vården kompletteras med digitala tjänster och verktyg som möjliggör att patienten får hjälp digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs. Sedan november 2018 är Capio en del av Ramsay Santé, en ledande europeisk vårdgivare med totalt 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information om Capio och Ramsay Santé besök www.capio.se och www.ramsaygds.fr.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.