Systemförvaltare till Capio Support

Sista ansökningsdag: 2019-12-01   

Publicerades: 2019-10-31

Om oss

Capio Support levererar kvalificerad IT drift, IT support och förvaltningstjänster till Capios olika enheter. Med modern IT teknik och kvalificerade och engagerade medarbetare stödjer vi våra interna kunder att leverera vård och behandling. Vi ansvarar för tekniska lösningar som används av tusentals Capiomedarbetare varje dag. Vi förvaltar också journalsystemet TakeCare, Qlikview och SITHS, EK, e-arkiv, Nilex, WebDoc, 1177, HSA för Capios räkning.

Beskrivning av tjänst

Beskrivning

Vi söker en systemförvaltare till vår förvaltningsgrupp i Stockholm som har till uppgift att förvalta journalsystemet TakeCare, WebDoc, Capios SITHS-kort, EK, administrera behörighet i olika system samt jobbar i SLL system och vårt SITHS kortkontor. Vi följer utvecklingen, förvaltar och stödjer införandet av e-tjänster till vårdgivare och innevånare. För detta krävs att vi har mycket god kompetens, men också att vi ser till, och försöker möta, verksamheternas behov av stöd och uppföljning. Vi arbetar även med både regionala och nationella tjänster inom vården.

Som systemförvaltare håller du dig informerad om utvecklingen på området och tar eget ansvar för ditt nätverk och din kompetensförsörjning. Arbetet bedrivs i nära samarbete med verksamheten och medarbetare inom förvaltning och övriga lokala och regionala förvaltningar.

Vårt kontor ligger på Wollmar Yxkullsgatan 25 men vi jobbar mycket ute i verksamheterna (inom Stockholm).

Arbetsuppgifter

Tjänsten utgör en av tre systemförvaltare vars arbetsuppgifter i huvudsak är att:

 • Tillsammans med övriga i förvaltningsteamet, bemanna supportfunktionen, support och leverera snabb, effektiv användarcentrerad support.
 • Hantera och lösa ärenden som tilldelas, via telefon, e-post eller direkt i ärendehanteringssystemet.
 • Delta i processen att fånga in förändringskrav från verksamheten.
 • Vara delaktig i utformandet av rutiner/riktlinjer avseende systemens användande i verksamheten.
 • Ta fram utbildningsmaterial samt hålla i utbildningar och informationsmöten för olika målgrupper. Hålla utbildning i TakeCare för enskilda användare eller grupper.
 • Planera och verifiera nyheter/förändringar i systemet samt utforma information till verksamheten t.ex. i samband med versionsuppdatering.
 • Delta i utvecklingsarbete/förändringsarbete i projektform, t.ex. i samband med införande av nya funktioner i verksamheten.
 • Delta i löpande förvaltningsprocess av TakeCare (primärt) och anknutna system.
 • Delta i utrullningsprojekt avseende TakeCare och proaktivt säkerställa att mottagande organisation klarar av att ta till sig TakeCare.
 • Arbeta i nära samarbetet med de lokala IT-ansvariga/IT-ombuden på respektive enhet.

Kvalifikationer

Medicinsk informatik eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt, t ex sjuksköterska eller medicinsk sekreterare. samt god kunskap och minst tre års dokumenterad erfarenhet av förvaltning och/eller administration av TakeCare. En alternativ bakgrund är att du har arbetat inom ett vårdyrke och därmed skaffat dig god kännedom om TakeCare, detta kombinerat med god datorvana och intresse för IT-frågor. Kunskaper och erfarenhet av förvaltningsarbete inom vårdstödjande system samt erfarenhet av arbete inom vårdverksamheten och TakeCare är meriterande.

Erfarenhet av att delta i projekt samt erfarenhet av att hantera kundkontakter är meriterande, liksom kunskaper inom SITHS/EK, 1177 samt medicinteknisk utrustning.

Dina personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är serviceinriktad, engagerad, driven och tycker om att hjälpa användare. Du är kommunikativ, handlingskraftig och har en utpräglad känsla för problemlösning. Vidare är du en noggrann, målinriktad lagspelare med hög social kompetens och stort tålamod. Som person är du engagerad, självgående och drivande med förmåga att se helheten. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta, har ett positivt synsätt och en förståelse för verksamhetens behov. Att ta egna initiativ och att ta ett stort ansvar är naturligt för dig. Du ska vara strukturerad och metodisk. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

 • Är van att arbeta både självständigt och i grupp och är lyhörd för användarnas önskemål.
 • Tycker om problemlösning.
 • Inte rädd för att fråga, när det är något du inte förstår.
 • Är van att ta egna initiativ och kan bidra till vår sektion med positiv inställning och humor.
 • Uppdraget ställer höga krav på stresstålighet och prioriteringsförmåga. Du ska trivas i en miljö med högt tempo och ta stort eget ansvar att lösa uppgifter självständigt på eget initiativ men också kunna anpassa dig till olika grupper.Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100 %

Lön: Månadslön

Tillträde: Snarast

Kontaktperson Capio

Noshin Motahari, Förvaltningsledare, Tel:+4673 377 14 05

Om Capio

Capio erbjuder ett brett vårdutbud av hög kvalitet inom medicin, kirurgi och psykiatri genom sina sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Från november 2018 är Capio del av Ramsay Générale de Santé och samgåendet skapar en ledande europeisk vårdgivare med en total omsättning om 3,8 MEUR och cirka 36 000 medarbetare. För mer information om Capio och Ramsay Générale de Santé se www.capio.com/sv och www.ramsaygds.fr.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.