Vårdenhetschef till Centraloperation, Anestesikliniken

Sista ansökningsdag: 2022-01-23   

Publicerades: 2021-12-17

Om oss

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Med oss erbjuds du en attraktiv poänglönemodell, ”S:t Göranmodellen”, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Beskrivning av tjänst

Om kliniken 

Anestesikliniken består av Centraloperation och Intensivvårdsavdelning

Anestesikliniken är en klinik i ständig utveckling. Vi arbetar i team och verksamheten bygger på hög kvalitet med ett flödesinriktat arbetssätt. Stor vikt läggs vid förbättringsarbete utifrån patientens, verksamhetens och medarbetarnas behov. Att snabbt hitta lösningar när vi står inför nya utmaningar är ett av våra kännetecken.

Operationsavdelningen består av 12-13 operationssalar, preoperativ mottagning, 2 postoperativa avdelningar samt en sterilteknisk enhet.

Vi bidrar också med anestesikompetens och service till sjukhusets verksamheter som ex endoskopier, röntgen, och ECT behandlingar.

Hos oss opereras ca 10.000 patienter per år inom ortopedi främst knä, höft och axelproteskirurgi samt allmän kirurgi med gallstensoperationer, bröstcancerkirurgi, urologi och tarmkirurgi.

Ca en 40 % av våra patienter är akuta och kommer direkt från akuten eller våra vårdavdelningar och 60% är elektiv kirurgi och en stor del av dessa patienter kommer direkt hemifrån till vår preoperativa enhet.

Om gruppen

Centraloperation består av ca 140 medarbetare (sjuksköterskor inom anestesi, operation, allmänsjuksköterskor, undersköterskor, vaktmästare samt steriltekniskpersonal). Vi har även ca 30 läkare inom anestesiologi och intensivvård som arbetar på kliniken.

Du kommer till ett härligt gäng medarbetare med mycket kompetens och glädje men som också har haft en tuff period bakom sig med hårt arbete under pandemin och uppstart av operation med många patienter som väntar på behandling.

Vi står inför flera spännande projekt i närtid då vi i maj ska flytta in i nya renoverade lokaler för vår pre-postoperativa verksamhet samt att vi efter sommaren kommer driftsätta en helt ny modern sterilteknisk enhet i våningsplanet under operation.

Vi ser även fram emot att vi ska starta upp en ny förlossningsverksamhet 2023 där operation kommer bli en stor del i projekt och planering för att hantera snitt och annan obstetrisk kirurgi.


Arbetsuppgifter:

Som vårdenhetschef ansvarar du för personal, ekonomi och verksamhet med dess utveckling.

Du kommer vara med och driva projekt kring utveckling, förbättringsarbete och arbetssätt i våra flöden. I ditt närmaste team har du hjälp av 2 bitr. chefer inom anestesi, 2 bitr. chefer inom operation, 1 bitr. chef inom sterilteknik samt bemanningsassistent. Du har även ett nära samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare på enheten.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i klinikens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, Vårdenhetschef IVA, läkarchefer, MLA, samt kontroller inom ekonomi och kvalitet. Som vårdenhetschef deltar du också i sjukhusets vårdenhetschefsnätverk.

 

Vi söker dig som

  • Är legitimerad sjuksköterska gärna inom operation eller anestesi
  • Har ett gediget intresse och erfarenhet av ledarskap med minst 5 år inom operationsverksamhet
  • Erfarenhet av att leda större projekt och förbättringsarbeten, gärna med fokus på flödesarbete
  • Har ekonomiskt erfarenhet och med fördel från att följa upp verksamhet med produktions och resultatansvar
  • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Erfarenhet från förlossningsverksamhet är meriterande men ej krav

Du har god samarbetsförmåga och drivs av att utveckla och förbättra vården för våra patienter och den verksamhet du verkar i. Du vill arbeta i team i en förändringsinriktad organisation där dina idéer, din erfarenhet och prestigelöshet tillsammans med kollegornas är en förutsättning för vårt utvecklingsarbete. Ditt ledarskap utövas nära verksamheten genom en kontinuerlig dialog med dina medarbetare, övriga chefer och nyckelpersoner. Ett gott och nära samarbete med våra opererande kliniker och övriga sjukhuset är en förutsättning. Att inspirera och få andra att växa ser du som en självklarhet. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper i den här processen som är samarbetsförmåga, ledarskap, strukturerad och tydlig. 

 

Villkor 

Vi arbetar med löpande urval och intervjuer och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100%

Lön: Inidividuell lönesättning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson Capio

Charlotta Löwendahl, Tel:08-58701677

Om Capio

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!

Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Liknande jobb inom Capio

Titel
Län
Arbetsgivare
Sista ansökningsdag
Stockholms län
Capio Bemanning
2022-01-31
Stockholms län
Capio Artro Clinic AB
2022-01-31