Kristina, AT-läkare

Kristina kände sig snabbt hemma på Capio S:t Görans Sjukhus. Eftersom det är ett lite mindre sjukhus är det också mindre anonymt, samtidigt som den mångfald som är typisk för ett storstadssjukhus finns här. Dessutom uppskattar Kristina arbetet med förbättringar.

Kristina, AT-läkare

Varför blev du läkare?

– Jag blev läkare för att jag gillar att arbeta med människor och för att det känns som ett arbete med många olika möjligheter, där man förhoppningsvis kan få chansen att utvecklas och utmanas under hela sin aktiva tid.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

– De tillfällen då man får en bra och givande kontakt med sin patient, och de tillfällen då man känner att man faktiskt gör en skillnad för dem man träffar. Jag gillar även att arbeta i grupp och att man skrattar mycket tillsammans på jobbet. Sen är det såklart alltid roligt de gånger man känner att man lärt sig något nytt!

Vad ser du för fördelar med att arbeta på Capio S:t Görans Sjukhus?

– Capio S:t Göran är ”lagom” stort, vilket gör att man relativt fort känner igen folk i korridorerna. Det tar bort anonymiteten som finns på de större sjukhusen och bidrar till den goda stämning som vi har här. Och så gillar jag att sjukhuset driver ett aktivt förbättringsarbete inom olika områden. 

Varför Capio S:t Görans Sjukhus?

– Möjligheten att få arbeta på ett lagom stort sjukhus och ändå möta den mångfald som präglar ett storstadssjukhus. Capio S:t Göran har gott rykte och jag hade turen att få ett underläkarvikariat här. Och nu har jag precis påbörjat min AT, vilket givetvis känns toppen.

Hur ser du på framtiden i ditt yrke?

– Jag tror att det kommer en hel del nya utmaningar, inte bara i form av en mer utbredd antibiotikaresistens utan också nya sjukdomar som en följd av klimatförändringar och ökad rörlighet mellan länder. Den tekniska utvecklingen kommer att leda till både bättre diagnostik och behandlingar. Samtidigt blir troligtvis resursfrågorna allt mer akuta och därmed kommer vi nog ställas inför viktiga etiska frågor.

Hur ser du till att ha balans i livet?

– Fördelen med att jobba som läkare är, i alla fall i den delen av arbetslivet som jag är i, att man vid arbetsdagens slut inte kan fortsätta jobba hemifrån. På så sätt håller man automatisk en balans. Men självklart är det svårt ibland och jag har haft en del sömnlösa nätter när jag oroat mig för patienter, men jag intalar mig själv att detta är helt normalt. Sedan är det ju såklart viktigt med familj, vänner och fritidsintressen.

Hur fungerar teamarbetet hos er?

– För det mesta väldigt bra! Jag upplever att det är högt i tak och att det verkligen är god stämning här på Capio S:t Göran.

Hur är du involverad i vårt förbättringsarbete?

– Jag har engagerat mig i kirurgakutens förbättringsgrupp och hoppas där kunna hjälpa till med framförallt de frågor som har betydelse för hur vi AT-läkare ska kunna göra ett så bra arbete som möjligt där.

Letar du nytt jobb?

Senast lediga jobben

  1. Stockholms län ·
    Undersköterska hemsjukvården, timanställd
  2. Stockholms län ·
    Undersköterska Operation
  3. Skåne län ·
    Receptionist