Kristina, regionchef

Som regionchef har Kristina ett självständigt jobb som kräver stor uthållighet. Det hon gillar allra mest med rollen är att hon får ägna sig åt utvecklingsarbete. En av de styrkor hon lyfter fram hos Capio som arbetsgivare, är att den enskilda medarbetaren har stor möjlighet att påverka sitt jobb.

Kristina, regionchef

Varför valde du att bli regionchef?

– Jag tackade ja till rollen som regionchef för att jag såg det som en stor utmaning och en möjlighet för mig att utvecklas i min ledarroll. Det var också en möjlighet att få vara med och påverka utvecklingen av Närsjukvården, framförallt i den södra delen av landet.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– En vanlig dag på jobbet börjar med genomgång av mejlen på morgonen efter frukost, sedan ringer jag en del jobbsamtal i bilen på väg till olika möten under dagen. Lunchen används oftast till att förflytta mig mellan två enheter. En vanlig dag besöker jag minst två kliniker.

– Mitt arbete består mycket av olika möten – oftast med verksamhetscheferna, men jag deltar också i ledningsmöten på olika nivåer och i möten med externa samarbetspartners.

Vad är särskilt kul och utmanande med ditt jobb?

– Utvecklingsarbetet är det roligaste med mitt jobb. Det är också ett självständigt arbete som kräver stor uthållighet.

Hur har din utveckling sett ut hos Capio?

– Jag började som timanställd sjuksköterska 1998 på Capio Citykliniken i Kristianstad. 2004 blev jag verksamhetschef på samma klinik. Efter ett sabbatsår på Ortopedkliniken på sjukhuset i Hässleholm jobbade jag under några månader som verksamhetschef på Capio Göingekliniken, för att sedan börja jobba som regionchef i februari 2013.

Hur är Capio som arbetsgivare?

– Capio är en stabil arbetsgivare med korta beslutsvägar och med stor möjlighet för den enskilda medarbetaren att kunna påverka sitt arbete.

Varför skulle du rekommendera andra att söka sig till Capio?

– Jag lyfter alltid fram de korta beslutsvägarna och möjligheten att vara med och påverka.

Letar du nytt jobb?

Senast lediga jobben

  1. Stockholms län ·
    Undersköterska
  2. Ospecificerad arbetsort ·
    Specialist i allmänmedicin/Onlineläkare
  3. Stockholms län ·
    Undersköterska