Mari, chefssjuksköterska

Mari är chefssjuksköterska på Capio Geriatrik Nacka och hon trivs i rollen som ledare. Att få medarbetarna att växa och nå sin fulla potential – det ser hon som sin allra viktigaste uppgift.

– Min viktigaste uppgift är att få andra att växa; att få andra att utvecklas och nå sin fulla potential.

Det säger Mari Andersson som är chefsjuksköterska på avdelning 62. Det är en geriatrisk avdelning med 24 vårdplatser. Mari är chef för ungefär 30 medarbetare, både sjuksköterskor och undersköterskor.

– Att jobba på en avdelning är att jobba i en miljö som präglas av glädje, skratt och dynamik. Jag har också provat att jobba administrativt inom vården, men lärde mig snabbt att jag passade bättre på golvet. Och jag trivs med att vara chef, att vara problemlösare.

Mari är sjuksköterska i botten, men det är ett tag sedan hon jobbade kliniskt.

– Ja, som chefssjuksköterska brukar man ju normalt inte arbeta med patienterna. Men här, på vår lilla klinik, kommer jag att få göra det ibland, för här måste alla hugga i när det behövs, säger hon.

Koll på dagen

Mari börjar sin arbetsdag före klockan sju varje morgon. Då sker överlämningen mellan nattpersonal och dagpersonal, och den vill hon gärna vara med på.

– Jag måste ju inte vara med, men det är bra att ha koll på vad som händer på avdelningen, för att också vara förberedd på vad som kan hända under dagen.

På Capio Geriatrik Nacka har sjuksköterskor och undersköterskor önskeschema. Det innebär att de i mångt och mycket själva lägger sina scheman, utifrån de ramar som gäller för arbetstider, pass och liknande.

– Det innebär ju att jag som chefsjuksköterska och min biträdande chefsjuksköterska inte har lika mycket jobb med scheman som vi skulle ha haft annars. Våra medarbetare får helt enkelt ta eget ansvar och det tycker jag funkar jättebra för det mesta. Dessutom innebär det att det är lättare att byta pass medarbetare emellan, vilket i sin tur leder till att de flesta oftast är rätt nöjda.

– Jag vill inte detaljstyra. Jag tror det funkar bättre när mina medarbetare själva får komma fram till lösningar som passar både dem och verksamheten.

Närhet till ledningen

Mari kom tillbaka till Capio Geriatrik Nacka i januari 2014, efter fem år som chef i andra organisationer. Det var här som hon en gång i tiden fick sin specialistutbildning. Och innan hon gjorde sin avstickare jobbade hon här under lång tid, både som sjuksköterska och som biträdande chefsjuksköterska.

– Jag trivs här, säger Mari. Det är en alldeles lagom stor klinik. Och med risk för att låta lite klyschig, tycker jag att vi har en ledning med fötterna i myllan. De har koll på verksamheten och vet vart vi är på väg. Då blir det lätt både för mig som chef och för mina medarbetare att också veta vart vi är på väg.

Letar du nytt jobb?

Senast lediga jobben

  1. Hallands län ·
    Arbetsterapeut
  2. Stockholms län ·
    Regional IT-ansvarig - Stockholm
  3. Örebro län ·
    Logoped